A murit primul braşovean infectat cu coronavirus!

Potrivit brasovtv.com, este vorba despre o persoană în vârstă, din Bran, internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov în urmă cu mai bine de o săptămână.

Victima avea 81 de ani, era diabetică şi fusese operată de necroză, la degetul unui picior. Însă, ulterior, starea de sănătate s-a înrăutăţit şi a fost nevoie de intubare. Conform procedurilor, bărbatului i s-au recoltat probe pentru coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv. Omul a murit marţi, din cauza complicaţiilor. După deces a fost testat a doua oară, iar rezultatul va sosi astăzi.

,,Avem un prim rezultat pozitiv, dar am dat în lucru o a doua probă. Pacientul a devenit simptomatic în ultimele două-trei zile, dar a avut o evoluție atipică. Nu este nicio problemă în spital, în niciun spital din Brașov, situația este sub control, pacienții sunt tratați în mod corect, testele se fac în mod corespunzător și facem față noii situații generate de COVID-19.”, a declarat, pentru brasovtv.com, şefa DSP Braşov, Andrea Neculau.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 81 de ani, internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență în data de 30.03.2020. Din 07.04.2020, era în secția ATI. Condiții medicale pre-existente: diabet zaharat tip II, obezitate, Insuficiență mitrală. A fost confirmat pozitiv la COVID-19 în 08.04.2020. Condoleanțe familiei! Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Brașov au demarat ancheta epidemiologică în acest caz. Cadrele medicale care au avut contact direct cu pacientul vor intra în autoizolare la domiciliu și, conform procedurilor, vor fi testate pentru COVID-19„, este informarea trimisă de DSP Braşov.

Articolul precedentÎncă un cadru medical din județul Brașov are COVID-19!
Articolul următorFOTO+VIDEO Grav accident, pe DN1! Două tiruri implicate! Trafic blocat