VIDEO Focare de Hepatita A, în județul Brașov

În acest moment, în judeţul Braşov, se înregistreaza trei focare de hepatita A, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

Unul dintre focare este în localitatea Teliu şi a debutat în luna aprilie a acestui an. Au fost depistate, de atunci până în prezent, 58 de cazuri cu hepatită A. Vârstele bolnavilor sunt cuprinse între 1 şi 16 ani. Au fost vaccinaţi 106 copii contacţi din această zonă. În Teliu s-au luat toate măsurile astfel încât boala să nu se răspândească.

Reprezentanţii DSP Braşov fac un apel pentru ca părinţii să-şi dea acordul pentru vaccinarea copiilor. În Teliu mai sunt disponibile 80 de doze de vaccin, la medicii de familie din localitate.

Cel de-al doilea focar de hepatită A este în Zizin şi a debutat în luna iunie 2019. S-au înregistrat în total 29 de cazuri, la persoane cu vârste cuprinse între 3 şi 19 ani. Şi în această localitate s-au luat măsuri pentru prevenirea bolii şi de asemenea, părinţii sunt rugaţi de către DSP să meargă cu cei mici la medicii de familie pentru vaccinare.

Anca Bâtiu, purtător de cuvânt DSP Brașov. În acest moment în județul Brașov sunt trei focare se hepatita A.

Publicată de newsbv.ro – Stiri din Brasov pe Marţi, 19 noiembrie 2019

Ultimul focar înregistrat, în acest moment, la Braşov este într-o comunitate de pe Strada Carierei din Bartolomeu. Copiii care locuiesc în zonă au fost vaccinaţi atât la medicii de familie cât şi în cadrul unui cabinet medical deschis în Bartolomeu, după ce a fost declarat focarul.

În aceste cazuzi autorităţile au luat măsuri pentru ca boala să nu afecteze şi alte persoane. La nivel naţional, în 2019 au fost înregistrate 82 de focare dintre care 32 au fost declarate închise.

Articolul precedentDosare penale pentru șoferii brașoveni
Articolul următorSeară Mozart, astăzi, la Filarmonica Brașov