Taxe și impozite locale majorate, din 2021!

Consiliul Local Brașov a publicat proiectul de hotărâre care stabilește taxele și impozitele locale la nivelul municipiului, pentru anul 2021. Acesta se va afla în dezbatere publică în următoarele 18 zile.

Potrivit acestui document, taxele și impozitele locale din municipiul Brașov se vor majora cu rata inflanției, adică 3,8%.

Întrucât rata inflației pentru anul 2019 are o valoare pozitivă, respectiv 3,8% conform comunicatului Institutului Național de Statistică, în cazul oricărui impozit sau taxă locală care constă într-o anume sumă în lei sau care este stabilită în baza unei anumite sume în lei, sumele respective vor fi indexate cu un procent de 3,8%. Pe cale de consecință în parametri fiscali actuali, se propune indexarea taxelor și impozitelor locale la nivelul anului 2021 cu indicele de inflație aferent anului 2019, respectiv cu 3,8%„, se arată în proiectul de hotărâre al Consiliului Local Brașov.

Până pe 28 februarie, orice brașovean interesat poate trimite, în scris, propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect de act normativ, către Direcţia Fiscală (program luni, marţi, joi, vineri 8.00-16.30, miercuri 8.00-18.30), sau pe e-mail [email protected] sau [email protected] Din 28 februarie, proiectul va fi dezbătut în plenul Consiliului Local.

Articolul precedentCele 12 unități de învățământ din județ care au cursurile suspendate din cauza epidemiei de gripă
Articolul următorInundație, acum, pe Calea București