Peste 150 de spaţii ale unor muzee şi entităţi culturale publice şi private din Braşov şi din ţară vor fi deschise de Noaptea Muzeelor, pe 18 mai, pentru expoziţii, intervenţii şi experimente artistice, proiecţii, dans, piese de teatru şi concerte, anunţă organizatorii.

Iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consi-liul Internaţional al Muzeelor, evenimentul este organizat pe plan naţional de Reţeaua Naţională de Muzeelor din România (RNMR), fiind aşteptat cu mare interes în fiecare an. Anul acesta marchează cea de-a 15-a ediţie a Nopţii Muzeelor, conside-rată unul dintre cele mai puternice brand-uri culturale din ţară la nivelul consistenţei ofertei muzeale şi culturale şi a interesului publicului.

În ţară există deja înscrise peste 100 de muzee şi entităţi culturale diverse, cu reprezentare în 32 de judeţe. Managerul Nopţii Muzeelor, Dragoş Neamu a precizat că „în 2019 avem un nou muzeu intrat în circuit, Muzeul de Artă Recentă. De asemenea, în această nouă ediţie a fost creat un circuit al muzeelor care fac trimitere la perioada represiunii comuniste: Muzeul Închisoarea Piteşti, Memorialul Gherla şi Memorialul Rezistenţei şi Opresiunii Bihor.

Unele dintre acestea sunt pentru prima dată incluse în Noaptea Muzeelor, alături de Teatrul de Revistă Constantin Tănase, Muzeul Cineastului Amator Reşiţa, Ateneul din Iaşi, Rope Street (Strada Sforii) Braşov, Muzeul Recordurilor din Bucureşti etc. Lista completă a tuturor muzeelor şi spaţiilor participante la Noaptea Muzeelor va fi afişată după 1 mai 2019, pe site-ul www.noapteamuzeelor.org şi pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/noapteamuzeelor.

Articolul precedentFOTO Sistem de deratizare folosit în premieră la Brașov
Articolul următorAcord oficial pentru proiectarea Sălii Polivalente