Ies la iveală noi informații din dosarul omului de afaceri care s-a sinucis în arest, săptămâna trecută.

Potrivit unui document obținut de Realitatea PLUS, un spital a încheiat cu firma acestuia 16 contracte într-o singura zi. Procurorii DNA spun că unitatea medicală a cumpărat aparatură neconformă la prețuri mai mari decât cele reale.

Omul de afaceri Doru Bertea, medic stomatolog, care era anchetat în dosarul achizițiilor de la spitalele COVID din Brașov și Odorheiu Secuiesc s-a sinucis la începutul lunii mai. Doru Bertea se afla în arest la domiciliu, în municipiul Brașov.

Bertea era administratorul firmei Chantel Sante, societate comercială implicată în dosarul de corupție deschis de DNA.

Cercetările vizează achizițiile din spitalele COVID din Brașov și Harghita, iar printre inculpați sunt cei doi manageri ai unităților medicale, Ionescu Ramona Delia (Spitalul de Boli Infecțioase Brașov) și Lukacs Antal (manager al Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc), ambii acuzați de abuz în serviciu.

Mirică Emanoil, ofițer de poliție în cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov, cercetat pentru trafic de influență, luare de mită, folosirea informațiior care nu sunt destinate publicității și compromiterea intereselor justiției.

În dosar este cercetat și Kadas-Iluna Andrei, consilier județean și președinte al comisiei pentru sănătate, protecția copilului și a persoanelor adulte în cadrul Consiliului Județean Brașov, președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, acuzat de trafic de influență și instigare la abuz în serviciu. Mai sunt cercetați consilierul local din Săcele, Popa Marius și Eniko Balint referent la Serviciul Achiziții Publice în cadrul spitalului Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc.

DNA Brașov anchetează atribuirea unor contracte supraevaluate. Procurorii DNA susțin că activitățile frauduloase ar fi avut loc în perioada 2019 – 2020, prejudiciul în dauna spitalelor s-ar ridica la suma totală de 1.669.234 lei, iar sumele de bani date/promise de reprezentantul firmei respective ar varia între 5.000 euro și 89.000 euro.

Dosarul urmărește presupusa atribuire ilegală, de către persoane din conducerea unor spitale din județele Brașov și Harghita, a unor contracte prin care unitățile respective ar fi achiziționat echipamente și produse medicale supraevaluate, dintre care unele nici nu îndeplineau condițiile de conformitate, iar altele nici nu erau necesare.

Articolul precedentSăptămâna neagră. Azi, Paştele Blajinilor
Articolul următorDouă minore de 15 ani căutate de polițiștii brașoveni!