Drumul Național 73, una dintre cele mai tranzitate șosele turistice ale României, rămâne calvarul șoferilor. DN 73 face legătura între Brașov, Râșnov și Bran-Moieciu-Fundata.

Deși porțiunea aflată la Râșnov trebuia să fie reabilitată până pe 11 noiembrie, acest lucru nu s-a întâmplat. Primarul Liviu Butnariu susține că, în anumite zone, șoseaua este plină de gropi și reprezintă chiar un pericol pentru participanții la trafic.

Constructorul pur și simplu își bate joc. Trebuia să mai toarne un ultim strat de asfalt, dar a lăsat lucrările de izbeliște. Afectate sunt mai multe proprietăți și străzi de legătură. Joi am avut încă o discuție cu acest constructor și sper ca până la începutul lui ianuarie să se ia măsuri”, a precizat primarul din Râșnov, Liviu Butnariu.

Potrivit acestuia, cea mai afectată este o porțiune de 200 de metri din DN 73, de la intrarea în Râșnov, până spre Tohanul Nou. Dacă situația nu se remediază cât mai rapid, traficul în zonă, de sărbători, va fi un calvar pentru turiștii care vor să petreacă Revelionul sau Crăciunul în zona Râșnov-Bran-Moieciu-Fundata.

Cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, care sunt responsabili de lucrare, susțin că: “Muncitorii lucrează intens, în acest moment, să închidă și ultima casetă rămasă la ieșirea din Râșnov, spre Bran. Cel târziu până la sfârșitul acestei săptămâni se va turna stratul de bază de asfalt și acolo, aceasta fiind ultima zonă unde este montat semafor”. Într-o zi normală, peste 15.000 de mașini tranzitează Drumul Național 73.

Articolul precedentVIDEO – Mașină în flăcări, la Brașov
Articolul următorInvestiții importante în infrastructura unui oraș turistic din județ