Miercuri dimineața, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov au efectuat 16 percheziții domiciliare în mai multe localități din județ, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat săvârșit în bandă organizată, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal German.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate 55 de biciclete. De asemenea, un număr de 8 persoane suspecte de săvârșirea de infracțiuni au fost conduse la audieri, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale prin unitatea de parchet competentă. Printre persoanele ridicate cu mandat în acest dosar s-ar afla și un plutonier major ISU, de la subunitatea din Zărnești și complice al grupării organizate. Se pare că la domiciliul acestuia s-ar fi găsit piese de la aproximativ 30 de biciclete.

În momentul de față, ISU Brasov nu a fost informat oficial de calitatea subofiterului nostru în acestă cercetare. La finalul cercetarii, vom pune în aplicare măsurile instanței, conform prevederilor legale în vigoare. Nu toleram astfel de atitudini si comportamente, iar daca subofiterul va fi găsit vinovat, va suporta rigorile legii. Legea se aplică în egală măsură tuturor indiferent de calitatea deținută”, au declarat reprezentanții ISU Brașov.

Citește și: 

16 percheziții domiciliare efectuate la hoții de biciclete! Polițiștii din Germania, implicați

Articolul precedentULTIMĂ ORĂ: Pietoni loviţi de maşină
Articolul următorAccident, pe DN1! Impact între un microbuz și un autoturism