Autoritățile brașovene au atras atenția, ieri, într-o conferință de presă, că unele familii din județ nu respectă așa cum ar trebui procedura de izolare la domiciliu. Amenzile în aceste cazuri sunt foarte mari și oamenii riscă chiar dosar penal. 

Însă, aceste sancțiuni îi lasă „rece” pe unii brașoveni inconștienți, care nu respectă regulile impuse de autorități. Despre un asemenea caz aflăm și din postarea lui Vali Simi, de pe Facebook:

Scapa cine poate…
Azi am fost sa verificam daca persoanele aflate in izolare la domiciliu respecta interdictia.
Din 4 familii verificate, 3 erau acasa.
In al 4 lea caz m-a apucat tremuriciul. Fiica, intoarsa acum o saptamana din Lombardia, era in vizita la vecini.
Mama, vanzatoare intr-un mare magazin din Brasov, era la munca. Tatal, pensionar, era acasa. La 20 minute de la verificare, mama a venit repede acasa.
Nu va pot spune ce revoltati au fost toti cand i-am intrebat de ce nu respecta izolarea. „Nu am primit nicio hartie/Aveti dovada ca am luat la cunostinta de interdictie ?/Suntem sanatosi domne, nu vedeti ca a trecut o saptamana si nu avem nimic ?/Asa domne am iesit..si ce ? Daca ma enervez ma duc in tot blocul, care e problema ta acum? „. Am chemat DSP -ul care probabil o sa ii sanctioneze zilele acestea. Dar dezamagirea a fost atat de mare…Mai ales cand vecinii la care fusese fata in vizita, amandoi peste 60 de ani, m-au abordat si m-au intrebat de ce facem aceste verificari, ca trebuie sa avem credinta ca totul o sa fie bine si ca sigur nu se intampla nimic…sa nu mai exageram atat.
Dupa care vecinul s-a dus la cei aflati in izolare sa bea un spriț…

Ce sancțiuni riscă cei care nu respectă procedura de izolare, CITIȚI AICI.

Articolul precedentMăsuri radicale împotriva coronavirus şi la Universitatea Transilvania
Articolul următorUn nou SUSPECT de coronavirus, la Brașov? 35 de persoane în carantină!