Situație fără precedent la Primăria Brașov. În acest moment, instituția este incapabilă să achite veniturile pe luna decembrie, pentru asistenții persoanelor cu dizabilități grave. În municipiu sunt 1.592 de beneficiari.

În această criză s-a ajuns pentru că Ministerul Finanțelor a “uitat” să vireze sumele necesare aferente lunii decembrie. Pe 15 decembrie, persoanele cu handicap grav și însoțitorii acestora ar trebui să primească salariul. Însă, deocamdată nu există bani pentru aceste plăți. Suma necesară care ar trebui achitată de Guvern este de 1,3 milioane de lei. În acest moment, cu banii din bugetul local, Primăria poate plăti doar 46% din veniturile acestor persoane.

La începutul lui 2018, Ministerul Finanțelor a alocat 26 de milioane de lei, dar bugetul a acoperit doar primele 11 luni ale anului. „Pe această cale dorim să facem un apel către parlamentarii de Braşov şi către Prefectură, deoarece avem nevoie urgentă de aceşti bani. Sper să găsim o soluţie să nu-i lăsăm fără bani pe brașovenii care şi aşa sunt loviţi de soartă”, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru.

Cu fondurile existente în prezent, un beneficiar poate primi doar 539 de lei pe luna decembrie, față de aproape 1.200 de lei cât ar avea dreptul.

Articolul precedentCât au costat pregătirile de sărbători, la Codlea? Care este programul până la sfârșitul lunii decembrie?
Articolul următorFemeie lovită de mașină, pe trecerea pentru pietoni