Primarul George Scripcaru a invitat, astăzi, mass-media, pe acoperișul Teatrului Sică Alexandrescu pentru a prezenta Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană, eveniment aflat la cea de a treizecea ediție, ce va avea loc în luna noiembrie. Locația aleasă nu a fost una întâmplătoare după ce una dintre piesele participante la aceste eveniment, <<Scripcaru pe acoperiș>.>, pusă în scenă de Teatrul Evreiesc de Stat, a născut o serie de polemici legate de titlu.

Să stiți că nu e prima dată când am fost pe acoperiș, am mai fost aici, când am avut lucrările de reparații ale clădirii Teatrului, inclusiv pentru acoperiș. Am ales acest loc ca să lămuresc interpretarea eronată care s-a dat în momentul în care organizatorii au tradus diferit textul unei piese de teatru consacrate, <<Scripcaru pe acoperiș>>. Până la urmă mă bucur că s-au creat aceste discuții pentru că iată, piesa a fost foarte bine promovată și sper că va fi cu atât mai căutată de public. Primăria Brașov a cofinanțat, și în acest an, Teatrul Sică Alexandrescu pentru organizarea festivalului, biletele sunt la un preț mai mic tocmai datorită susținerii noastre și vă invit pe toți la festival, inclusiv la această piesă. Sper ca sălile să fie pline în fiecare seară și voi promova, de fiecare dată când am ocazia, evenimentele organizate de instituțiile de cultură din Brașov, chiar dacă va trebui să mă urc pe acoperiș“, a declarat primarul George Scripcaru.

Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană este organizat de Teatrul Sică Alexandrescu și se va desfășura în perioada 17-23 noiembrie, în sala mare. La festival vor participa șapte teatre din România și Republica Moldova, dintre care 4 din București, unul din Chișinău, unul din Oradea și Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov, cu mențiunea că acesta din urmă nu va participa în concurs.

Programul și prețurile biletelor sunt următorele:

Duminică, 17 Noiembrie 2019

Portugalia – Teatrul „Sică Alexandrescu”, Brașov: 50 de lei.

Luni, 18 Noiembrie 2019

La grande magia – Teatrul „Bulandra”, București: 60 de lei.

Marţi, 19 Noiembrie 2019

Orchestra Titanic – Teatrul Național „I. L. Caragiale”, București: 65 de lei,

Miercuri, 20 Noiembrie 2019

Zbor deasupra unui cuib de cuci – Teatrul „Metropolis”, București: 65 de lei.

Joi, 21 Noiembrie 2019

Dosarele Siberiei – Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Chișinău: 40 de lei.

Vineri, 22 Noiembrie 2019

Occident Express – Teatrul Szigligeti, Oradea: 50 de lei

Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019

„Scripcarul pe acoperiș” – Teatrul Evreiesc de Stat, București: 65 de lei.

Biletele vor fi puse în vânzare de vineri, 18 octombrie 2019, și vor putea fi cupărate de pe site-ul www.mystage.ro sau de la casieria Teatrului Sică Alexandrescu Brașov. Prețul biletelor este unul accesibil, directorul TSA Viorica Geantă Chelbea menționând că la stabilirea prețului biletelor s-a ținut cont atât de faptul că această instituție de cultură este sprijinită financiar de Municipalitate, cât și de dorința de a asigura accesul unui public cât mai larg, iubitor de teatru, la piesele din concurs.

Premiile din acest an sunt următoarele:

  1. Marele premiu cel mai bun spectacol – 10.000 lei,
  2. Premiul pentru cel mai bun regizor4.500 lei,
  3. Premiul pentru cea mai bună scenografie – 2.750 lei,
  4. Premiul pentru cel mai bun actor – 2.750 lei,
  5. Premiul pentru cea mai bună actriță – 2.750 lei,
  6. Premiul special al juriului – 2.750 lei.
Articolul precedentSancțiuni de 20.000 de lei aplicate șoferilor brașoveni, în doar trei ore
Articolul următorMotociclist rănit, pe DN1