Zeci de câini au fost lăsați să moară de foame și de sete într-un adăpost pentru animale ilegal, din localitatea Prejmer. Autoritățiile și reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni au descins, astăzi, în adăpostul respectiv. Ce au găsit acolo nu mai are nevoie de nicio explicație.

Revoltător este că depozitul respectiv era plin cu mâncare.

În data de 17 ianuarie, în jurul orei 12.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie Prejmer au fost sesizaţi cu privire la faptul că, într-un imobil situat în comuna Prejmer, au fost găsite mai multe cadavre de câini. În temeiul sesizării, s-a constituit o echipă operativă care s-a deplasat la locul indicat, fiind efectuată cercetarea la faţa locului. Din primele cercetări s-a constatat faptul că în mai multe încăperi şi boxe au fost găsite un număr de 17 cadavre canine. În cauză s-a procedat la sigilarea imobilului, urmând ca, în cursul zilei de vineri, specialişti din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Braşov să efectueze o cercetare amănunţită pentru prelevarea de probe, a precizat vineri, într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Alina Ivan.

Poliţiştii braşoveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, faptă prevăzută de art.25 din Legea nr.205/2004 privind protecţia animalelor. Vicepreşedintele Asociaţiei Milioane de Prieteni Braşov, Paula Ciotloş, susţine că, în realitate, ar fi vorba despre un număr de 70 de cadavre de câini, dar şi pisici.

Video: Asociaţia Milioane de Prieteni

Adăpostul respectiv era, de fapt, un aşa zis foster, ilegal, neautorizat. Se numea Rainbow Shelter şi era aşa-zis administrat de o persoană din Braşov. Un loc, repet, ilegal, unde nu puteau intra nici cei care îi trimiteau câini în grijă şi plăteau pentru asta. Joi dimineaţa, au reuşit să intre acolo nişte fete de la o organizaţie din Bucureşti şi încă una care are tot un adăpost ilegal prin nu ştiu ce colţ de ţară, care, la un moment dat, i-au trimis nişte câini şi au fost revoltate că nu le lasă să intre. Se estimează că ar fi vorba despre 70 de cadavre de câini şi nu se ştie câte pisici. Pisicile erau introduse în nişte saci de plastic, în condiţiile în care magazia adăpostului era plină de mâncare, deci avea ce să le dea să mănânce, a afirmat Paula Ciotloş.

Mai multe asociaţii şi organizaţii de protecţia animalelor din ţară sunt decise să dea în judecată administratorul adăpostului din Prejmer.

Articolul precedentFemeie moartă în propria locuință. Autoritățiile, alertate de poștaș
Articolul următorLiftul pe plan înclinat, de la Râșnov, va fi redeschis publicului