Piețele acoperite se închid de luni. In locul lor se vor amenaja piete volante, in aer liber.

Astazi, primarul Allen Coliban, însoțit de șeful Serviciului Piete, Cristian Vasile, și șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, Emil Pușcașu, au avut o discuție cu prefectul Cătălin Văsii, cu privire la piețele din Brasov.

Astfel, începând de luni, Piata Tractorul, tronsonul 1 al Pieței Dacia, Piata Bartolomeu și Hala de la Star vor fi închise. Pentru a asigura accesul brasovenilor la legumele și fructele comercializate de producători, primarul a dispus amenajarea unor piete volante.

1. Toti cei 16 producătorii și 20 de comercianții din Piata Tractorul vor avea la dispozitie câte o taraba in zona pietonala din fata pieței, înspre strada Oltet, între piata și chioșcuri. Accesul mașinilor va fi interzis. Luni, piata va fi închisă pentru amenajare.

2. Cei 114 producători din tronsonul 1 din Piata Dacia își vor putea comercializa produsele in parcarea dintre Cresa și compania Apa, pe str. Prahovei, iar cei 21 de agenți economici vor avea la dispozitie zona dintre piata (tronsonul 1, cel acoperit) și sediul serviciului piata Dacia. Luni, accesul spre tronsonul 2 și hala de brânzeturi se va face doar dinspre str. Crișana (sediul Companiei Apa)

3. Cei 5 agenți economici din Piata Bartolomeu vor avea la dispozitie tarabe in afara pieței.

4. Cei 3 producători din Hala Star (2 de brânza și unul de miere, vor avea la dispozitie tarabe in zona pieței exterioare.

5. Piata Astra nu este afectată. Având in vedere ca halele de vanzare a produselor lactate din Piata Dacia, Piata Tractorul și Piata Bartolomeu sunt separate de piata agroalimentara, aceste rămân deschise.

De asemenea, toate magazinele cu acces din piețele acoperite, rămân deschise. Piata de Miercuri nu se încadrează in prevederile HOT CNSU nr. 52/2020, astfel ca va rămâne deschisă.


Sursa: Realitatea de Brasov
Articolul precedentPolițiştii au închis un târg care funcţiona ILEGAL, în municipiul Braşov!
Articolul următor15 persoane infectate cu noul coronavirus au murit, la Brașov, în ultima zi!