Campanie împotriva celor care parchează neregulamentar

Poliţia Locală Brașov lansează campania de informare si conștientizare „AI DREPTUL SĂ PARCHEZI AICI? RESPECTĂ LEGEA!”

„Poliția Locală Brașov le reamintește conducătorilor auto, dar și administratorilor societăților de transport că este interzisă staționarea mașinilor de firmă pe străzile dintre blocuri, la capetele de linie RAT Bv ori în parcările rezidențiale. Vorbim despre autocarele, autobuzele ori camioanele care, nu de puține ori, sunt parcate în cartiere de către șoferii de la firmele de transport, care vin acasă cu mașinile de serviciu.

În urma verificărilor și monitorizărilor din teren, polițiștii locali de la Birourile 5 și 6 (Rutieră Centru și Rutieră Cartiere) au constatat că astfel de vehicule sunt uneori garate de către șoferi pe unele străduțe înguste, blocând accesul ambulanțelor ori pompierilor în cazurile de urgență, sau mașinile de firme sunt abandonate pe trotuare, punând în pericol viața pietonilor care sunt nevoiți să se deplaseze pe carosabil.

Putem aminti de problemele generate de poluarea fonică și de cea produsă de gazele de eșapament, dar și de nemulțumirea brașovenilor care dețin abonamente pentru parcările pe care, nu de puține ori, și le găsesc ocupate de astfel de vehicule, ajungând în situația de a apela la polițiștii locali care să ia măsurile legale care se impun pentru rezolvarea situațiilor deloc plăcute.

Așadar, Poliția Locală Brașov le recomandă conducătorilor auto să nu uite să respecte și dispozițiile HCL 152/2006 privind reglementarea staționării și parcării pe domeniul public al municipiului Brașov a vehiculelor de transport marfă și călători, care la articolul 2 precizează că „Se interzice staționarea și parcarea vehiculelor de transport marfă și călători indiferent de tonaj, în parcările publice destinate autoturismelor precum și în parcările de reședință amenajate în jurul imobilelor de locuit.”.

Sancțiunile specificate în cazul încălcării acestui normativ local sunt cuprinse între 500 și 1.000 lei pentru persoane fizice și între 1.000 – 2.000 lei pentru persoane juridice.

Articolul precedentÎncepe liga a 4-a de fotbal! Zeci de microbiști din UK, Olanda, Suedia și Norvegia vor veni la primul meci din retur
Articolul următorConcurs de proiecte europene, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov