Astăzi, prima zi de înscriere în clasa pregătitoare

Ministerul Educației Naționale a făcut un anunț extrem de important pentru sute de mii de părinți! De astăzi se dă starul la etapei de înscriere a copiilor în învățământul primar. 

Prima etapă din procesul de completare şi depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învăţământul primar a început astăzi şi se va încheia în 22 martie. „Părinţii/tutorii legal instituiţi/reprezentanţii legali pot completa cererea-tip de înscriere online sau la secretariatul unităţii de învăţământ în care se doreşte înscrierea copilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Validarea cererii-tip este obligatorie şi se realizează în unitatea de învăţământ în care se doreşte înscrierea, în prezenţa părintelui şi a unui membru al comisiei (cel puţin), zilnic, între orele 8.00 – 18:00 (luni-vineri)„, anunţă Ministerul Educaţiei.

În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean/al Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE/CMBRAE) în perioada 26 februarie – 20 martie. Fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să instituie, cu caracter informativ, Ziua porţilor deschise, în intervalul 26 februarie – 9 martie. De asemenea, fiecare unitate de învăţământ, trebuie să afişeze numărul de clase pregătitoare care vor funcţiona în anul şcolar 2019-2020.

Articolul precedentVIDEO Remember – unul dintre cele mai mari dezastre din istoria României
Articolul următorBrașovul, pe PRIMUL LOC! Peste 250.000 de turiști au înnoptat, în ianuarie, în județ