VIDEO Proiect culinar inedit, la Vama Buzăului! Aici puteți mânca tradițional direct în gospodăria localnicilor

Vă este dor de mâncare tradițională gătită de bunici? Vreți să gustați produse 100% naturale, preparate în gospodărie? V-ați săturat de stresul urban și simțiți nevoia, pentru câteva ore, să experimentați viața la țară, în mijlocul naturii? Atunci sunteți invitați în Vama Buzăului, comună situată la 45 de kilometri de Brașov.

Proiectul Gastro Local este inedit în România. A fost inițiat în toamna acestui an și se bucură, deja, de succes. Este certificat și avizat de toate instituțiile din domeniu. Prin această inițiativă, oricine ajunge în Vama Buzăului poate servi o masă copioasă și sănătoasă, chiar în gospodăria țăranului. Doamna Anca Vlad ne-a primit cu căldură în bucătăria ei și ne-a arătat inclusiv cum se prepară mâncarea.
Turiști din tot județul Brașov, dar și din Covasna, au auzit de proiect și au dorit să mănânce produse pregătite exact ca în vremea bunicilor noștri. Primăria Vama Buzăului a fost cea care a pregătit în cele mai mici detalii acest proiect Gastro Local. 11 producători s-au înscris, până acum, în program. Comuna Vama Buzăului are 4.000 de locuitori. Este celebră, în primul rând, pentru rezervația de zimbri și cascada Urlătoarea. La rezervație s-au înregistrat, anul acesta, 60.000 de intrări.
Pentru mai multe informații despre proiect puteți accesa pagina de Facebook Gastro Local.

Articolul precedentVIDEO Olimpia CSU Brașov, învinsă de Phoenix
Articolul următorZiua cu cele mai multe treceri prin turnichetele din Poiana Brașov