Astăzi se împlinesc 36 de ani de la Revolta Anticomunistă din 15 noiembrie 1987, prilej cu care sunt organizate, la Brașov, mai mult manifestări menite să amintească de curajul și sacrificiul muncitorilor de la uzina Steagu Roșu, anunță Radio România Brașov FM.

“Ziua de revoltă, poate cea mai importantă revoltă anticomunistă de la 1945 până la 1987. Noutatea acestui moment este că, după 36 de ani, trei dintre colegii noștri, la propunerea Asociației 15 Noiembrie vor fi făcuți cetățeni de onoare ai municipiului Brașov, respectiv Aurel Bejenariu, Sebastian Ciorăşteanu și Iuliana Biro”, a spus președintele Asociației 15 Noiembrie 1987, Marius Boeriu.

Brașovenii sunt invitați astăzi, de la 11.30, la troița ridicată în zona Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, unde va avea loc un ceremonial religios. Evenimentul este urmat de un dineu oficial la Centrul Cultural Apollonia pentru înmânarea titlurilor de cetățeni de onoare celor trei membri ai Asociației 15 Noiembrie 1987.

Mai multe, AICI

Sursa: Realitatea de Brasov

Articolul precedentVești bune pentru elevi! Ministerul Educaţiei a virat banii pentru bursele şcolare, pe septembrie şi octombrie
Articolul următorAvertismentul ANPC pentru români, în prima zi din Postul Crăciunului 2023