Muzeul „Casa Mureşenilor” din Braşov a prezentat, la începutul acestei săptămâni, în premieră naţională, primul asistent virtual muzeal bazat pe inteligenţă artificială.

Începând de luni, la intrarea în cele două expoziţii ale muzeului, temporară şi permanentă, vizitatorii sunt întâmpinaţi de IA, o prezenţă feminină de tip avatar, care apare pe un ecran TV, primul asistent virtual muzeal, bazat pe un program informatic, scrie Agerpres.

IA va putea furniza, la cerere, aproximativ 400 de informaţii în limba română despre istoria Braşovului, muzeu, expoziţie şi exponate. Asistentul virtual muzeal este programat să se angajeze în conversaţii, să utilizeze acţiuni non-verbale – gesturi, expresii faciale – într-un mod prietenos, înlesnind astfel accesul în vizitarea muzeului, au anunţat reprezentanţii instituţiei.

Baza de date a IA va fi completată în anii următori cu noi informaţii, menite să crească accesibilitatea publicului la valorile moştenirii culturale locale şi naţionale, a mai precizat sursa citată.

Sursa: Agerpres

IA – primul asistent virtual muzeal bazat pe inteligență artificială

Ne apropiem cu pași repezi de prezentarea oficială, în premieră națională, a asistentului virtual muzeal bazat pe inteligență artificială! #cofinanțatdeAFCN

Publicată de Muzeul Casa Muresenilor Brasov pe Luni, 28 octombrie 2019

Articolul precedentA murit unul dintre cei mai cunoscuți antrenori de la echipa de handbal Rulmentul Brașov
Articolul următorMeci „de foc”, diseară, în Sala Sporturilor din Brașov