Născut în 1947 la Brașov, Liviu Paraschiv a antrenat aproximativ 35 de ani în handbalul românesc. Și-a început activitatea la Tractorul Brașov, în 1980, iar după mai bine de două decenii a trecut la Minaur. Din sectorul masculin a mai pregătit Fibrex P. Neamț.

La feminin, tehnicianul a pregătit mai multe echipe de top, Rulmentul, Remin Deva, Oltchim, HCM Roman, Dunărea Brăila, Oțelul Galați. Cariera și-a încheiat-o în 2015 la CSM Unirea Slobozia. „Cred că îmi sunt suficienți cei 35 de ani de carieră ca antrenor. Pentru mine handbalul este tot cea am iubit cel mai tare, peste tot pe unde am fost m-am dedicat meseriei”, spunea Liviu Paraschiv la despărțirea de Slobozia.

Zi tristă pentru handbal! Drum lin catre cer, Liviu Paraschiv! Ne vom aduce cu drag aminte de tine, pentru ca, după 35 de ani de cariera, vei ramane parte importanta din istoria unor cluburi de referinta in handbalul brasovean si nu numai. Condoleante familiei indoliate!”, este mesajul postat pe pagina de facebook a clubului Corona Brașov.

În general, Liviu Paraschiv a fost genul de antrenor la care cluburile au apelat atunci când erau în situații dificile, fiind văzut ca un fel de salvator, care redresează corăbii. Antrenorul a trecut și prin momente dificile în timpul carierei, cel mai delicat fiind o intervenție chirurgicală suferită pe cord.

Articolul precedentUn primar din județul Brașov a pierdut procesul intentat propriului partid politic
Articolul următorVIDEO Primul asistent virtual muzeal bazat pe inteligență artificială, la Muzeul Casa Mureșenilor