VIDEO Miniserie documentară despre Revoluția de la Brașov, pe History

O miniserie documentară despre Revoluţia din 1989, care aduce în prim-plan mărturiile a şase participanţi la evenimentele Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Iaşi, va fi difuzată, începând de luni, la postul History.

Episoadele vor fi difuzate şi pe canalele locale de social media, Facebook, Instagram şi YouTube ale History, din 23 decembrie. „Ideea acestor mini-episoade a venit în urma numeroaselor dezbateri despre adevărul evenimentelor din decembrie 1989. Se spune că a existat cu adevărat o revoluţie la Timişoara, dar că unii oameni de la conducere, împreună cu serviciile secrete ar fi folosit această oportunitate pentru a-l răsturna pe Ceauşescu prin agitarea populaţiei, dezinformare şi haos.

Astfel, au manipulat armata să tragă în cetăţeni şi au pus arme în mâinile unor civili foarte speriaţi şi confuzi, creând astfel îndeajunsă vărsare de sânge pentru a justifica execuţia soţilor Ceauşescu. De aceea nimeni nu ştie cu adevărat întreaga poveste, iar cei care o cunosc o vor lua cu ei în mormânt. Tot ce putem face este să punem povestirile cap la cap şi să analizăm situaţia din cât mai multe unghiuri”, a transmis într-un comunicat Ovidiu Grămesc, regizorul şi producătorul miniseriei realizate de History.

Miniseria este alcătuită din şase poveşti video a câte 60 de secunde, care surprind trăirile şi experienţele din timpul Revoluţiei ale celor şase protagonişti: Irina Margareta Nistor, Csilla Könczei, Oltin Dogaru, Mihai Dulea, Mircea Ionescu şi Nicu Grămesc. Fiecare martor vorbeşte despre ce s-a întâmplat în acele zile, dar mai ales despre cum au fost percepute evenimentele în cele mai mari oraşe din ţară, dintr-o perspectivă cât se poate de personală.

Articolul precedent„Meciul Stelelor de Crăciun”, eveniment caritabil, ASTĂZI, la Sala Sporturilor
Articolul următorProiect european de 10 milioane de euro, la Făgăraș