Pentru prima dată în România o pârtie este pregătită prin injectarea cu apă. Este vorba despre partea inferioară a pârtiei Subteleferic, pe care se va desfășura FIS CUP Open, în perioada 3-7 martie (concursul va fi în 5 și 6 martie).

Din această dimineață a început injectarea cu apă, preluată din sistemul de producere a zăpezii artificiale, a pârtiei, în zona de start, și va continua toată ziua și o parte din noapte, astfel încât pârtia de concurs să fie pregătită pentru competiție. În cursul zilei de mâine, aceasta va fi amenajată și va rămâne închisă până la finalizarea concursului.

Această amenajare, prin injectare cu apă, este posibilă datorită faptului că vara trecută, la sistemul de înzăpezire artificială din zona pârtiei omologate pentru competiții FIS (Federația Internațională de Schi) au fost instalate echipamente care permit cuplarea sistemului de injectare la dispozitivul de producere a zăpezii artificiale.

Având în vedere temperaturile scăzute din această perioadă, operațiunea de amenajare a pârtiilor va asigura condiții deosebite pentru competiția de săptămâna viitoare (va permite atingerea unor viteze foarte mari de coborâre).

Articolul precedentVIDEO Ce au declarat autoritățile locale din Brașov și Covasna, despre proiectul Aeroportului Internațional Ghimbav?
Articolul următorCondamnarea lui Constantin Niță, ANULATĂ!