Gândul zilei

„Nu ştiţi voi postul care Îmi place? – zice Domnul. Rupeţi lanţurile nedreptăţii, dezlegaţi legăturile jugului, daţi drumul celor asupriţi şi sfărâmaţi jugul lor. Împarte pâinea ta cu cel flămând, adăposteşte în casă pe cel sărman, pe cel gol îmbracă-l şi nu te ascunde de cel de un neam cu tine. Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi tămăduirea ta se va grăbi. Dreptatea ta va merge înaintea ta, iar în urma ta slava lui Dumnezeu”  (Isaia 58, 6-8)

Știai că?

Antifonul este alcătuit din unul sau mai multe versuri, versete din psalmi sau propoziții din Sfânta Scriptură, ce alternează cu versuri ce conțin ideea principală a acestui psalm. Numele provine din practica tradițională a cântărilor, interpretată de două coruri care își răspund unul altuia antifonic. În practica ortodoxă, un cor sau grup de cântători, pot cânta singuri întreaga secvență, dar unde sunt două coruri, alternează aceste imnuri. Primele trei imnuri ale Sfintei Liturghii sunt cunoscute sub numele de antifoane..

Pilda zilei

Puterea Sfintei Cruci

Un tânăr dornic de aleasă învăţătură s-a dus odată la o mănăstire, să-i ceară sfat unui bătrân călugăr:
– Părinte, daţi-mi, vă rog, o carte din care să pot învăţa cel mai bine cum trebuie să fie un creştin; cum trebuie să gândească, ce trebuie să facă; o carte care să-mi explice toate aceste lucruri!
Călugărul i-a spus că are o asemenea carte în chilia sa şi s-a dus să o aducă, însă, după câteva clipe, s-a întors ţinând în mână o cruce pe care i-a întins-o tânărului. Văzându-l mirat, i-a spus:

Citește continuarea pe realitateaspirituala.net

Articolul precedentConfuzie totală în Parlament. Aleșii poporului nu știu ce anume au modificat la Ordonanța pe energie (VIDEO)
Articolul următorLegile Puterii | România, apel urgent la Uniunea Europeană – Cutremur la Kremlin