Fostul șef de la Direcția Generală de Protecție Internă, Gelu Oltean, care a fost arestat preventiv acum câteva zile, fiind acuzat de trafic de droguri, a cerut să fie eliberat. Contestația s-a judecat, astăzi, la Curtea de Apel Brașov, iar cererea de eliberare a fost respinsă, astfel că fostul șef de la „Doi ș-un sfert” rămâne după gratii.

Ex-șef la DGIPI (temuta unitate „Doi ș-un sfert” a MAI), Gelu Oltean și iubita lui, Vanessa Youness, împreună cu cetățeanul englez Thomas Lishmann (fost ofițer al MI6), au fost arestați de Tribunalul Brașov în data de 15 decembrie. Ei sunt acuzați de săvârşirea infracţiunilor de punere la dispoziție, cu știință, a unui spațiu pentru consumul ilicit de droguri şi deţinerea şi desfăşurarea de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc.

La data de 9 decembrie 2019, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că inculpatul T. I. M. L., cetăţean britanic, urmează să coordoneze în România, în perioada 13-15 decembrie 2019, împreună cu inculpata Y. A.-V., prin intermediul a două companii globale internaţionale, într-o locație ce urmează să fie comunicată ulterior participanților, o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene, cu ayahuasca, băutură tradițională folosită de triburi amerindiene ce are ca bază DMT – dimethyltryptamine -, drog halucinogen de mare risc, din familia triptaminelor”, se arată în comunicatul procuroriilor DIICOT.

Articolul precedentAccident, acum, în Braşov! Trafic blocat
Articolul următorFOTO „Nunta de Aur”, la Brașov