Rețea modernă de apă și canalizare, la Zărnești

Orașul Zărnești are, după anul 2018, cu peste 2 kilometri în plus de conducte de apă potabilă și o rețea de canalizare cu 6,5 kilometri mai lungă. Este rezultatul continuării investițiilor în infrastructura rețelelor de utilități publice.

Sunt două directive europene, 98/83/CE privind calitatea apei destinate consumului uman a cărei principală cerință este transpusă în legislația națională prin Legea nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile distribuită prin sistemul centralizat, și 91/271/CEE din 21.05.1991 privind epurarea apelor uzate urbane, modificată și completată de Directiva Comisiei 98/15/EC în 27.02.1998, transpusă în legislația națională prin HG Nr. 188/2002. Legislația doar vine să ne ghideze în scopul nostru, acela de a îmbunătăți viața fiecărui cetățean al orașului. De aceea solicităm fonduri, alocăm din bugetul propriu, ca să ajungem la un grad de civilizație mulțumitor”, declară Alexandru Igrișan, primarul orașului Zărnești.

Valoarea investițiilor realizate in anul 2018 a fost de 2.873.123,75 lei, din care s-au realizat 6500 metri rețea de canalizare la care au fost racordate un număr de 530 imobile, iar rețeaua de apă potabilă a fost extinsă cu 2109 metri.

Finanțarea a fost asigurată astfel:

1) Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) I conform proiectului de investiții: „REABILITARE, EXTINDERE REȚELE DISTRIBUȚIE APĂ POTABILĂ ETAPA II ȘI EXTINDERE REȚELE CANALIZARE MENAJERĂ ZĂRNEȘTI” și a constat în:

  1. extindere canalizare pe străzile Bârsei, Libertății, Bisericii, Școlii, Tei și Vânători

  2. extindere rețea de alimentare cu apă potabilă pe strada Musceluț.

2) Bugetul local

a) extindere rețea de colectare ape menajere pe străzile Carpați, George Barițiu, Branului și Nouă.

b) extindere rețea de distribuție apă potabilă pe strada Cireșului, Nouă și Floare de Colț

Pentru că stația de epurare care colectează apele uzate menajere este subdimensionată, anul trecut am semnat Contractul de finanțare prin PNDL II, pentru realizarea obiectivului „EXTINDERE ȘI REABILITARE STAȚIE DE EPURARE APE UZATE, DIN ORAȘUL ZĂRNEȘTI” în valoare de 25.044.864,54 lei. În momentul de față proiectul se află în procedura de achiziție publică, pe platforma SICAP. De asemenea, extinderea rețelelor de colectare a apelor menajere rămâne o prioritate pentru Primăria Zărnești, și în acest an”, adaugă edilul.

Articolul precedentOrdin de restricție pentru un bărbat care-și teroriza soția
Articolul următorGALERIE FOTO Telescaunul Ruia din Poiana Brașov, redeschis