Astăzi, vremea se va încãlzi apreciabil în toatã ţara. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade, izolat în Moldova şi estul Transilvaniei, şi 12 grade în sudul Olteniei. 

 

În nord-vestul, centrul, nordul şi estul teritoriului cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii sub formã de ploaie, lapoviţã, iar în prima parte a zilei, în Maramureş, Transilvania, Moldova, la munte la altitudini sub 1700 m şi local în Dobrogea, şi ninsoare. Pe alocuri va fi polei. În zona montanã înaltã va ninge şi va continua sã se depunã strat de zãpadã. Cantitãţile de precipitaţii vor depãşi pe alocuri 20…30 l/mp. 

În restul teritoriului cerul va avea înnorãri temporare şi doar izolat vor fi precipitaţii slabe mixte şi condiţii de polei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri la munte, în special la altitudini de peste 1700 m, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 80…100 km/h şi zãpada va fi spulberatã şi viscolitã, iar local şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…50 km/h.

 

În București, vremea se va încãlzi. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a zilei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri seara când la rafalã se vor atinge viteze de pânã la 40…50 km/h. Temperatura maximã va fi de 5…6 grade.

La munte, vremea se va încãlzi. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini de peste 1700 ninsori. Pe suprafeţe mici se va forma polei. Cantitãţile de precipitaţii vor depãşi pe alocuri 20…30 l/mp. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri în special la altitudini de peste 1700 m, unde rafalele vor fi de peste 80…100 km/h, iar zãpada va fi spulberatã şi viscolitã. 

Articolul precedentNoua LISTĂ a țărilor cu risc epidemiologic, în vigoare din 26 decembrie
Articolul următorMasca de protecție devine obligatorie în exterior, în Italia