Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat în ședința de astăzi, 23 decembrie 2021, noile liste ale țărilor cu risc epidemiologic ridicat – roșie, galbenă și verde.  

CNSU a aprobat joi, 23 decembrie, actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, prin  Hotărârea numărul 116:
– în zona roșie au intrat: Malta și Aruba;
– în zona galbenă au intrat: 
•   din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Federația Rusă, Serbia și Ucraina;
• din zona verde, în urma creșterii incidenței: Canada, Bermuda, Puerto Rico, Sint Maarten, Curaçao și Insulele Turks și Caicos;
– în zona verde au intrat: Republica Moldova, Azerbaijdan, Belize, Singapore, Polinezia Franceză și Insulele Saint Vincent și Grenadine.

Potrivit Hotărârii CNSU, (1) Se aprobă Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.
(2) Lista prevăzută la alin. (1), intră în vigoare începând cu data de 26.12.2021, ora 00:00. 

LISTELE cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, în vigoare din 26 decembrie , ora 00.00 – AICI

Articolul precedentAjunul Crăciunului, zi importantă în tradiția ortodoxă. Ce NU ai voie să faci astăzi
Articolul următorPrognoza meteo 24 decembrie. Vremea, în încălzire ușoară, dar sigură