Profesorii universitari din Brașov, meditații gratuite pentru BAC

Meditații gratuite pentru Bacalaureat, la Universitatea Transilvania din Brașov! Și în acest an universitar profesorii de aici pregătesc, gratuit, elevii care vor susține examenul de Bacalaureat.

Universitatea Transilvania din Braşov, prin Facultatea de Litere şi Facultatea de Matematică şi Informatică, organizează, şi în anul universitar 2018-2019, pregătire pentru examenul de Bacalaureat. Pregătirea este concepută sub forma unor module interactive, care vor fi susținute de profesori renumiți din universitate, începând din 22.02.2018 la Limba şi literatura română și din 01.03.2018 la Matematică şi Informatică.

La matematică cursurile cuprind noțiuni de algebră, de analiză matematică, trigonometrie și geometrie. Cursurile de informatică se desfășoară, la fel ca cele la matematică, pe parcursul a 13 săptămâni ultimul curs fiind special elaborat pentru rezolvarea variantelor de Bacalaureat. La limba și literatura română cursurile pun accent pe formarea şi antrenarea capacității de argumentare pe texte, pe retorică şi comunicare. Cursurile de pregătire pentru Bacalaureat la limba și literatura română se vor axa și pe analizarea operei prozatorilor interbelici, a marilor clasici și a poeților canonici .

La cursurile de pregătire pentru examenul de bacalaureat sunt așteptați elevi din Brașov dar și din zonele limitrofe. Elevii își pot alege modulele la care participă în funcție de propriile opțiuni. Cursurile la limba și literatura română se desfășoară în corpul T al Universității Transilvania de pe b-dul Eorilor nr 25 în sala TP4. Cursurile de matematică și cele de informatică vor avea loc în corpul P al Universității din strada Iuliu Maniu nr. 50 în sala PIII1. Elevii se pot prezenta direct în amfiteatre, conform calendarului de pregătire care este afişat pe site-ul universității, la adresa:

https://admitere.unitbv.ro/pregatire-bac.html

Articolul precedentAjutor pentru vârstnicii nevoiași, de Paște
Articolul următorFOTO + VIDEO Sancțiuni pentru șoferii aflați în apropierea școlilor