Poliţia Locală apelează la înțelegerea brașovenilor, care își duc copiii la școală cu mașinile personale, oprind în stradă minute în șir autoturismul, blocând astfel traficul rutier.

Mai mult decât atât, șoferii care transportă elevii până la poarta școlilor staționează fără să le pese că există riscul să împiedice accesul ambulanțelor ori pomperilor aflați în misiune, dar să îi încurce și pe ceilalți participanți la trafic și chiar pe pietoni ori bicicliști. Întrucât la dispeceratul instituției se înregistrează din ce în ce mai multe sesizări pe această temă, rutieriștii de la Poliţia Locală supravegheaza zonele adiacente unităților de învățământ pentru fluidizarea circulației, intensificând verificările.

Cu această ocazie, părinții ar trebui să își reamintească faptul că sancțiunile pentru opriri neregulamentare sunt între 290 și 435 de lei (și 2-3 puncte penalizare), iar pentru staționări neregulamentare între 580 și 725 lei (și trei puncte penalizare), conform Codului Rutier. Doar în ultimele două zile, polițiștii locali au sancționat contravențional aproximativ 20 de șoferi surprinși în situațiile amintite.

Foto și video: Poliția Locală Brașov

Articolul precedentProfesorii universitari din Brașov, meditații gratuite pentru BAC
Articolul următorSportivă de la Corona, aproape de o mare tragedie!