Procuror brașovean, candidat la șefia Parchetului General

Procurorul DIICOT Marian Drilea s-a înscris în cursa pentru funcția de procuror general, aceasta fiind cea de-a doua candidatură pentru conducerea Parchetului General, după cea lui Augustin Lazăr, a declarat pentru HotNews.ro ministrul Justiției, Tudorel Toader. Joi este ultima zi în care pot fi depuse candidaturile.
Potrivit ministrului Justiției, ceșl de-al doilea candidat la șefia parchetului General este procurorul DIICOT Marian Drilea. Procurorul Marian Drilea de la DIICOT Braşov a ajuns în atenţia presei 2012, după ce l-a interceptat pe preşedintele Traian Băsescu, în dosarul „Motorina. Stenogramele din acest dosar au fost date pe surse publicităţii. Joi este ultima zi în care pot fi depuse candidaturile pentru conducerea Parchetului General.
Lista persoanelor care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecţie și programarea interviului se vor afișa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe site-ul instituției în 29 martie. Interviul candidaților cu ministrul Justiției este programat pentru 3-4 aprilie, iar rezultatele selecţiei vor fi anunțate în 5 aprilie. Propunerea ministrului Justiției va fi transmisă Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, pentru aviz consultativ, după care va fi trimisă președintelui Klaus Iohannis.
Hotnews
Articolul precedentStudenții brașoveni vor avea un nou laborator de informatică
Articolul următor4 zile de evenimente la „Basarabia – file din poveste”