4 zile de evenimente la „Basarabia – file din poveste”

Festivalul „Basarabia – file din poveste” revine la Brașov, în perioada 27-31 martie, aflându-se la cea de-a VII-a ediție. În acest context, Asociația Tinerilor Basarabeni din Brașov (ATB), care este liderul acestui proiect, sărbătorește cei 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România, având ca scop promovarea culturii specifice spațiului dintre Prut și Nistru, prin organizarea diferitor activități ce reflectă valorile și obiceiurile naționale.

Programul festivalului cuprinde o serie variată de activități, având menirea de a crea o ambianță plăcută și agreabilă atât pentru tinerii basarabeni din Brașov, cât și pentru cetățenii români care vor participa la acest eveniment. Deschiderea oficială a avut loc ieri, în Piața Sfatului, acolo unde s-a dansat Hora Unirii.

Și, deoarece tinerii basarabeni sunt considerați ingenioși, plini de ambiție și istețime, pe 28 martie va avea loc marele concurs „Miss & Mister Basarabia”, ediția I, care va reflecta, în aceeași măsură ca toate celelalte activități, cultura și frumusețea neamului basarabean.

Cei 14 participanți – șapte fete și șapte băieți, vor fi puși la încercare în cadrul următoarelor probe:

  • prezentarea personală
  • proba de inteligență
  • proba surpriză
  • defilare în costume naționale
  • defilare în ținute de seară

La finalul concursului, toți participanții vor avea parte de premii speciale și motivante, inclusiv publicul, care va putea participa în cadrul unei tombole.

Evenimentul, însă, nu se încheie aici, deoarece urmează punctul culminant al serii și anume evoluția pe scenă a invitatului special din Republica Moldova – Mark Stam și, bineînțeles, after party cu Fox Banger, Dj basarabean care va încinge atmosfera până dimineața.

În ultima zi a festivalului, mai exact în seara de 31 martie, în incinta localului Social Pub – Lounge, va avea loc o proiecție de film într-o atmosferă relaxantă, și, în același timp, distractivă, în cercul unor oameni prietenoși și deschiși pentru discuții, așa că doritorii se pot alătura. Ora difuzării filmului va fi anunțată ulterior pe pagina Asociației Tinerilor Basarabeni din Brașov.

Pentru doritorii de a participa în cadrul evenimentului Miss & Mister Basarabia 2019/Invitat special Mark Stam & after party, anunțăm că prețul unui bilet este 30 de lei, iar acestea se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (în intervalul orar: 18.00-22.00), Berăria H, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Agențiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librăriei Libmag (Bulevardul I.C. Brătianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet și pe terminalele Selfpay din toată țara.

De asemenea, biletele se pot procura și de la Rockstadt (Str. Nicolae Titulescu 2P, 500271 Brașov) sau de la reprezentanții ATB Brașov: Daniela Bîtca (Nr Telefon: 0753 338 581) și Constantin Didenco (Nr Telefon: 0741 546 789). În ziua evenimentului, prețul biletelor va fi 40 de lei.

Asociația Tinerilor Basarabeni din Brașov (ATB) este o organizație non-guvernamentală care, de aproape 6 ani, are ca scop sprijinirea integrării elevilor și studenților în comunitatea brașoveană, promovând interesele academice ale membrilor. De asemenea, ATB susține afirmarea valorii creatoare a tineretului basarabean, prin organizarea evenimentelor ce au ca scop promovarea valorilor, obiceiurilor și datinilor specificului național.

Articolul precedentProcuror brașovean, candidat la șefia Parchetului General
Articolul următorHANDBAL FEMININ: Victorie clară pentru Corona Brașov