Poliția a deschis dosar penal după ce 21 de turci s-au intoxicat, în această dimineață, în municipiul Brașov!

Casa în care locuiau turcii

Autoritățile au luat primele măsuri după ce 21 de cetățeni din Turcia, care erau cazați într-o casă de pe strada 13 Decembrie, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Brasov- Serviciul de Investigare a Criminalității Economice efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse” și „comercializarea de produse alterate”, dosar instrumentat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Echipele CRPC Brașov au fost în control la locația unde a apărut suspiciunea de toxiinfecție alimentară și au demarat cercetările. Ca și informații preliminare vă putem comunica faptul că se pare că discutăm despre 20 de persoane de origine turcă, iar acestea lucrau pentru o firmă de construcții care îi ținea cazați în acea locație. Cu toate că au declarat că nu se prepară produse alimentare în acea locație, comisari ANPC au descoperit mai multe alimente și materii prime alimentare depozitate necorespunzător, veselă care nu era dezinfectată, cât și alte aspecte pe care vi le vom comunica ulterior. Împreună cu reprezentanții DSV și DSP vom ajunge la o concluzie finală și vom lua măsurile ce se impun„, a declarat comisarul-șef al CRPC Brașov, Sorin Susanu.

Și DSVSA Brașov a trimis un comunicat pe care-l redăm mai jos:

REFERITOR LA INCIDENTUL ALIMENTAR DIN 9.03.2020
În dimineaţa zilei de 9 martie 2020, în jurul orelor 06:50, s-a semnalat o situaţie deosebită, de tipul unui incident alimentar, la o casă particulară situată în Braşov. În locaţia amintită anterior erau găzduiţi 21 cetăţeni străini angajaţi de o firmă de construcţii cu activitate în municipiul Braşov. În aceasta situaţie, toate instituţiile desemnate să gestioneze astfel de incidente s-au deplasat la acea adresă. Persoanele respective prezentau un tablou digestiv (multiple scaune diareice, dureri abdominale şi vărsături). În urma celor constatate, pacienţi au fost dirijaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, Spitalul Militar “Regina Maria” Braşov şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa Braşov. Starea de sănătate a respectivelor persoane este stabilă, fiind sub observaţia instituţiilor medicale sus-amintite. În urma anchetei efectuate de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Braşov, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Braşov şi Direcția de Sănătate Publică Braşov facem următoarele precizări:
– activitatea desfăşurată – respectiv cazare, alimentaţie publică – s-a efectuat fără încadrarea în prevederile legale respectiv înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor;
– societatea comercială care asigură activitatea de catering funcţiona fără a respecta regimul înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;
– DSVSA Braşov, prin personalul de specialitate, a recoltat probe de alimente atât din zona de cazare, cât şi din unitatea care furniza alimentele în regim catering;
– Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor “Dr. Mihai Dumitru” Braşov a preluat probele de alimente, care au intrat în regim de urgenţă în vederea investigaţiilor de laborator şi a eliberării buletinelor de analiză.
Revenim cu precizări legate de starea de sănătate a pacienților, precum şi cu rezultatele investigaţiilor de laborator.

DIRECTOR EXECUTIV DSVSA BRAȘOV,
Dr. Dorin Valter ENACHE

Suspiciune de toxiinfecţie alimentară! 21 de victime!

Articolul precedentMutare ȘOC pentru Primăria Brașov! Candidatul surpriză al PNL!
Articolul următorSubofițer ISU, băut la volan în timp ce mergea la muncă!