Polițiștii locali de la Biroul Activități Comerciale și Protecția Mediului au desfășurat, la finalul săptămânii trecute, un control inopinat în târgul de vechituri de pe Șoseaua Cristianului, unde au constatat depozitări uriașe de deșeuri textile, în special.

Astfel, în interiorul amplasamentului era un munte de gunoaie, iar în exterior, polițiștii locali au sesizat alte maldăre de reziduuri aruncate la întâmplare. Și nu puține!!! Administratorii târgului de vechituri au fost somați să igienizeze zona, în regim de urgență (atât pe interior, cât și pe exterior)! De asemenea, polițiștii locali i-au comunicat administratorului că, dacă până la începutul săptămânii viitoare nu se face salubrizarea întregului areal, va fi sancționat conform OUG 195/2005 privind protecția mediului, normativ care prevede sancțiuni de minimum 25.000 de lei. Totodată, administratorul pieței de vechituri a fost înștiințat că zona va fi monitorizată săptămânal, iar pentru orice depunere de deșeuri apărută după salubrizare, va fi aspru sancționat.

Polițiștii locali de la Biroul Activități Comerciale și Protecția Mediului s-au întors astăzi în târgul de vechituri de pe Șoseaua Cristianului. Ei s-au asigurat că administratorul amplasamentului a înțeles să se conformeze măsurilor stabilite în urma controlului inopinat de vineri (5 iulie a.c.). Oamenii legii au constatat că muntele de gunoaie a fost ridicat, dar și că toate reziduurile din incinta târgului au fost curațate. De asemenea, a fost salubrizată și zona exterioară a tâgului de vechituri. Polițiștii locali au reiterat recomandarea făcută vineri, când administratorul a fost înștiințat că zona va fi monitorizată săptămânal și că, pentru orice depunere de deșeuri apărută după salubrizare, va fi aspru sancționat, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului, care prevede sancțiuni de minimum 25.000 de lei.

Articolul precedentA început cel mai așteptat eveniment cultural al verii, din județul Brașov! Programul complet
Articolul următorMamă terorizată de fiu și femeie bătută de concubin! Polițiștii au emis ordine de protecție provizorii