FOTO Amplă acțiune de ecologizare pe Tâmpa

Zilele acestea, Agenția Metropolitană Brașov și Jandarmeria Montană desfășoară numeroase acțiuni pe muntele Tâmpa.

Odată cu debutul festivalului Cerbul de Aur, mulți turiști vor să admire Brașovul de la înălțime. Pentru a evita orice neplăcere, administratorii Muntelui Tâmpa, dar și jandarmii, monitorizează atent zona, vorbesc cu turiștii, le împart pliante cu trasee, le spun ce au voie și ce nu au voie să facă, acordă primul ajutor dacă e cazul și au grijă ca muntele să fie păstrat curat.

Perioada Cerbului de Aur este poate cea mai aglomerată din punct de vedere turistic în Brașov. Mulți dintre oamenii care vin pentru a vedea serile de festival merg peste zi în diverse drumeții. Ca să găsească curățenie s-au făcut ecologizări pe Tâmpa, cu ajutorul elevilor, și s-au refăcut marcajele traseelor. În această perioadă, patrule formate din rangeri și jandarmi  sunt prin zonă pentru ca turiștii să fie în siguranță și să nu creeze probleme. Aceștia au grijă ca oamenii să respecte regulile muntelui, să fie echipați corespunzător și, cel mai important, să nu facă mizerie”, a declarat rangerul Muntelui Tâmpa, Viorel Mihai.

Astfel de acțiuni de ecologizare au loc periodic și mereu elevii care ajută la strângerea gunoiului adună zeci, câteodată chiar sute de saci cu mizerie provenită de la turiștii care străbat potecile Muntelui Tâmpa și Dealului Melcilor.

Articolul precedentCuțitar prins de jandarmi după ce a înjunghiat o persoană
Articolul următorSpectator de la Cerbul de Aur: “M-am simțit umilit! TVR își bate joc de noi”!