Femeie UCISĂ cu sânge rece, la Săcele!

Crimă anunțată la Procuratură după 24 de ore. Totul s-a petrecut în municipiul Săcele, județul Brașov.

Evenimentul șocant s-a petrecut în weekend, atunci când o femeie a străzii a fost găsită moartă în scara unui bloc din cartierul săcelean Electroprecizia. Deși, inițial, s-a luat în calcul varianta unui suicid din cauza unei boli incurabile de care ar fi suferit femeia, autopsia a schimbat total mersul anchetei, anunță BrasovTV.com.

Astfel, după această autopsie s-ar fi ajuns la concluzia că victima a decedat după ce a fost bătută crunt și chiar violată, potrivit unor surse din anchetă, citate de Brașov TV. Dosarul penal din acest caz a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, iar informatiile din ancheta sunt limitate, întrucât vorbim despre un demers în desfășurare, deoarece făptașul este liber, nu a fost capturat de autorități.

Inspectoratul Județean de Poliție Brașov a făcut următoarele precizări:

La data de 22 noiembrie 2020, Poliția Municipiului Săcele a fost sesizată cu privire la faptul că pe scara unui imobil situat în municipiul Săcele, județul Brașov, se află o persoană de sex feminin decedată.

La fața locului s-a deplasat, de îndată, echipa operativă formată din polițiști din cadrul Poliției Municipiului Săcele și Serviciului Criminalistic Brașov, care a efectuat cercetarea la fața locului, fiind dispuse toate activitățile procedurale prevăzute în astfel de cauze, identificând persoana decedată ca fiind o femeie, în vârstă de 65 ani.

În urma consultării medicului legist, cadavrul a fost ridicat și transportat de către reprezentanții Serviciului Județean de Medicină Legală Brașov în vederea efectuării autopsiei și stabilirii cauzei reale a decesului.

Cu ocazia primelor cercetări efectuate în cauză, la data de 22 noiembrie 2020, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “ucidere din culpă”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

La data de 23 noiembrie 2020, ca urmare a rezultatului autopsiei din care a reieșit faptul că decesul femeii a fost violent, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei în infracțiunea de „omor”.

Conform procedurii legale în vigoare, respectiv în baza art. 56 alin. (3) din Codul de Procedură Penală,  s-a dispus declinarea cauzei către Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, întrucât în cazul infracțiunii prevăzută și pedepsită de art. 188 Cod Penal ”urmărirea penală se efectuează, în mod obligatoriu, de către procuror.”

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Brașov, continuă cercetările în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt, identificarea autorului și stabilirea răspunderii judiciare.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 114. Partea bună a pandemiei: au fost curățate autobuzele STB, în sfârșit
Articolul următorHOCHEI: Corona Wolves Brașov, succes la scor în Erste Liga