Evenimente de 1 Decembrie și aprinderea luminițelor, la Râșnov

Primăria orașului Râșnov vă invită la manifestările prilejuite de Ziua Națională a României, dar și la festivitatea de aprindere a luminițelor de Crăciun.

Astăzi, toți râșnovenii și nu numai sunt invitați să participe la programul special pregătit pentru Ziua Națională a României. Tot pe 1 decembrie, în centrul orașului, vor fi aprinse și luminițele de Crăciun, iar pentru cei mici va exista și un moment unic, sosirea lui Moș Crăciun. De asemnea, în apropierea Primăriei va fi inaugurat și un patinoar de 300 de metri pătrați. Accesul va fi gratuit pentru toți râșnovenii, la fel și închiriatul patinelor.

Evenimentele vor începe de la ora 13.00, cu o paradă călare, în costume tradiționale populare, apoi este programată, de la ora 14.00, parada militarilor. După acest moment, pe scena amplasată în Piața Unirii vor avea loc o serie de recitaluri, care vor culmina cu un fabulos foc de artificii. Inedit este și că, de Ziua Națională, în Piața Centrală vor fi montate 15 panouri tricolore, cu mii de mesaje scrise, de-a lungul verii, de turiștii români sau străini care au vizitat Cetatea Râșnov.

Program 1 decembrie 2018:

13.00 – paradă călare, în costume tradiționale                                                                                                                                  14:00 – Paradă militară
14:30 – Program artistic muzică patriotică
15:00 – Program artistic susținut de elevii școlilor din Orașul Râșnov
15:45 – Program artistic susținut de artiștii locali Lăcătuș Cătălin, Mădălina Benga și Karina Roșu Teleanu;
16:30 – Ansamblul folcloric Mugurelul Râșnov
17:15 – Recital de muzică populară GELU VOICU & Taraf
17:55 – Discurs oficialități
18:00 – Aprinderea luminilor în Orașul Râșnov și sosirea lui Moș Crăciun
18:15 – Recital muzică etno
19:00 – Recital NICOLE CHERRY
19:45 – SDS ROCK
21:00 – Foc de artificii

La capitolul iluminat, anul acesta, în zona centrală va fi montat un tavan luminos peste jumătate din Piața Centrală, iar Bradul de Crăciun va avea 20 de metri înălțime. Pe pietonal va fi instalată căsuța lui Moș Crăciun și va exista o zonă amenajată pentru poze. Vor fi amplasați 13 brazi în cartiere, toți împodobiți cu instalații luminioase. Stâlpii electrici de pe Drumul Național vor avea ornamente speciale. Lângă patinoar vor exista căsuțe pentru vin fiert, ceai și dulciuri. Bugetul total pentru decorarea orașului a fost de 90.000 de lei.

Articolul precedentCirculație restricționată, astăzi, pe mai multe străzi din Brașov
Articolul următorFOTO + VIDEO Mii de brașoveni, la parada de 1 Decembrie