Echipamente de importanță majoră pentru Aeroportul Brașov

Consiliul Județean Brașov desfășoară procedurile de achiziție a unor echipamente aeroportuare de importanță majoră pentru certificarea și operarea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav. Este vorba despre două autovehicule destinate prevenirii și stingerii incendiilor, și despre două autospeciale de deszăpezire PDA.

În 9 ianuarie 2019 s-a publicat pe platforma națională (www.e-licitație.ro) și europeană (www.ted.europa.eu) anunțul pentru achiziționarea autospecialelor de pompieri și deszăpezire, împărțite în trei loturi. Primul lot conține o autospecială pompieri pentru intervenție rapidă, cu valoare estimată de 2.400.000 lei. Al doilea lot conține o autospecială pompieri echipată pentru descarcerare, cu valoare estimată de 2.500.000 lei. Al treilea lot conține două autospeciale de deszăpezire, cu o valoare totală estimată de 4.200.000 lei.

Pentru cele două autospeciale din loturile 1 și 2 s-au depus câte două oferte până în 5 martie 2019, când a expirat termenul stabilit potrivit procedurii de achiziție. În privința lotul 3, s-a înregistrat o contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, astfel că termenul-limită pentru depunerea ofertelor s-a prelungit până la 25 martie 2019. În cazul loturilor 1 și 2, termenul estimat pentru semnarea contractelor este luna mai 2019, dacă nu vor exista contestații în urma anunțării câștigătorului. Termenul privind încheierea contractului pentru lotul 3 poate fi estimat abia după ce CNSC va emite o decizie privind contestația depusă și se vor depune oferte.

Ne dorim să dotăm Aeroportul cu autospeciale de înaltă performanță, eficiente și fiabile, care să asigure intervenția de urgență pentru salvarea pasagerilor, precum și menținerea suprafețelor de mișcare în stare permanentă de operare. Sperăm să nu avem probleme în derularea achizițiilor, având în vedere că aceste autovehicule trebuie să existe fizic în dotarea AIBG înainte ca aeroportul să fie operațional”, precizează președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea. Durata de livrare a autospecialelor este de maximum 9 luni de la data semnării contractului.

Articolul precedentFOTO Corp de invidiat, după naștere! Kangatraining – programul numărul 1 pentru mămici, acum și la Brașov
Articolul următorVIDEO Reacție vehementă a președintelui secției de hochei de la Corona Brașov