Avem o situație de criză, cu siguranță cea mai mai gravă din ultimii ani (fără să panicăm pe nimeni) pe care, din păcate, în unele cazuri NU ȘTIM să o gestionăm!

De câteva zile, în legătură cu situația COVID-19, la Brașov apar tot felul de informații, care, dacă se dovedesc reale pot fi extrem de grave în cazul în care nu sunt anunțate PUBLIC! Așa cum, de câteva zile bune, jurnaliștii sunt amenințați cu închisoarea dacă oferă informații false (pe bună dreptate în unele cazuri), așa și noi ne permitem să acuzăm autoritățile de UCIDERE DIN IMPRUDENȚĂ pentru că nu infirmă sau confirmă cazuri grave, care pot afecta sănătatea brașovenilor.

O astfel de situație a apărut la începutul acestei săptămâni, atunci când, SE PARE, din mai multe surse, (NEOFICIALE din păcate, pentru că nimeni din partea DSP sau Prefectura Brașov nu confirmă), o farmacistă care lucra la fostul Sensiblu de pe strada Republicii ar fi fost confirmată, din nefericire, pozitiv, cu coronavirus. Ca măsură, de astăzi, toate farmaciile ex-Sensiblu, actuale Dr. Max, din municipiul Brașov, vor fi închise!

Ei bine, de câteva ore bune încercăm să aflăm informații oficiale despre acest subiect. Numai că ori nu ni se răspunde, ori ni se transmite, scurt, “sunt unele date pe care institutia noastra nu le are in acest moment”, „informarea se face de la Bucuresti” sau, în cele mai fericite cazuri “strangem date pentru o comunicare pentru presa din Brasov, iar dupa ce primim ok-ul de la Bucuresti, o vom distribui”. Numai că nici celebra comunicare centrală nu ne oferă vreo informație despre situația pe plan local. Între timp, de la DSP Brașov primim grafice, statistici, cifre, toate trimise de „comunicarea centrală”, una generală, chiar laconică pe alocuri, singura la care presa are acces! Dar lipsesc informațiile de bază, care afectează DIRECT cetățenii Brașovului !!!

Așadar, oameni buni, acuzați-ne pe noi, jurnaliștii, de fake news și manipulare, dar măcar să vă gândiți, înainte, cât de greu ne este să obținem informații care pot face, fără exagerare, diferența între viață și moarte, atunci când ne lovim de ZIDUL lipsei de comunicare din partea instituțiilor publice, care preferă să ascundă probleme grave! Vă întrebăm sincer, dumneavoastră ce preferați? Să aflați din sursele noastre, neconfirmate oficial, că o anumită persoană cu care poate ați intrat în contact are coronavirus, sau vă doriți să ascundem totul sub preș, să nu spunem nimic și să așteptăm comunicarea mirifică de la instituții, care poate veni fatal de târziu…

P.S. – Pe data de 8 martie, o brașoveană de 67 de ani a fost considerată suspectă de coronavirus. Ei bine, nici până acum nu știm dacă aceasta este confirmată pozitiv sau negativ! Tot acum mai bine de o săptămână eram anunțați că, la Brașov, vor veni 21.000 de teste pentru depistarea coronavirus. Nici până la ora aceasta nu știm dacă ele au ajuns…

P.S. 2 – Transmitem, pe această cale, tot respectul și multă sănătate, putere de muncă, medicilor, asistentelor, farmaciștilor, polițiștilor, jandarmilor și tuturor celor care sunt în linia 1 și iau contact direct cu bolnavii de COVID-19, riscându-și, astfel, viața lor și a celor dragi! Ei nu au nicio vină pentru lipsa de responsabilitate și transparență în transmiterea informațiilor, din partea șefilor lor!

Articolul precedentMinistrul Finanțelor, anunț important despre pensii și salarii în perioada stării de urgență
Articolul următorEste oficial! Farmacistă din Brașov, infectată cu COVID-19!