Este oficial! Farmacistă din Brașov, infectată cu COVID-19!

Informația a fost confirmată de Mirela Zamfirescu, președintele Colegiului Farmaciștilor din Brașov.

Este vorba despre o femeie care lucrează la o farmacie ex-Sensiblu de pe strada Republicii, actuală Dr. Max. Aceasta a fost la o petrecere cu cel de-al doilea pacient confirmat cu COVID-19 din Brașov, cel venit din Boston. Întrucât vorbim despre un contact direct, farmacista se afla în izolare. Întrucât testul făcut de femeie a ieșit pozitiv, ea a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov. Femeia se afla în concediu medical, a fost o singură zi la farmacia respectivă și a stat 10 minute. Ieri au fost dezinfectate toate farmaciile ex-Sensiblu, actual Dr. Max din municipiu, iar de astăzi a fost sistată activitatea.

Precizări sosite la redacție de la reprezentanții lanțului farmaceutic unde era angajată femeia depistată cu COVID-19:

Având în vedere informația apărută astăzi, 18.03.2020, în publicația dumneavoastră, A&D Pharma – Dr.Max Group vă informează următoarele:


În perioada 07-15.03.2020, angajata noastră aflată în concediu de odihnă, confirmată pozitiv cu virusul COVID-19, a trecut pasager prin 3 farmacii ale noastre, dar nu a intrat în contact cu pacienții farmaciilor grupului nostru.
Pentru că ne pasă și pentru că punem sănătatea oamenilor înaintea interesului de business, am hotărât să închidem provizoriu farmaciile pentru a fi dezinfectate și să ne asigurăm în acest timp că toți angajații care au intrat în contact direct sau indirect nu prezintă simptome și niciun risc. Acestea se vor redeschide de îndată ce acest lucru va putea fi făcut în deplină siguranță. În acest moment, colega noastră infectată cu virusul COVID-19 se află în spital, sub supravegherea medicilor, iar angajații noștri vor fi testați. Compania noastră face parte dintr-un grup care respectă reglementările în vigoare, ținem la sănătatea și siguranța pacienților, dar și a angajaților noștri și nu am face nimic care să aducă atingere acestora. 

Cu stimă,
Departamentul de Comunicare Corporate
A&D Pharma – Dr.Max Group

Articolul precedentDragi autorități, știați că lipsa de comunicare în situații de criză înseamnă inconștiență criminală? Cazuri greu de înțeles, la Brașov!
Articolul următorAlfred Simonis cere Guvernului să ia masuri de plafonare a prețurilor urgent