Dezbatere pentru viitorul Brașovului

80 de liceeni cu performanțe deosebite la nivel național și internațional, din 42 de localități din România, se întâlnesc în perioada 2-8 septembrie în mijlocul țării, la Brașov și Sibiu, la cea de-a șasea ediție a Champions United. Ei fac parte din „Creatori de viitor” – o comunitate a tinerilor cu performanțe deosebite din țara noastră, construită începând cu anul 2014 de Asociația 11even cu sprijinul Kaufland România. Programul reunește momentan peste 500 de tineri excepționali, unii dintre ei fiind acum studenți sau abslovenți ai unor universități de top din Europa și SUA.

Printre participanții selectați anul acesta, din sute de aplicanți, se numără Maria Iordache, de la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila, medaliată cu bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie (2018); Mălina Constantinescu, de la Colegiul National Iași,
medaliată cu argint la Olimpiada Internațională de Științe a Uniunii Europene (2019); Delia Dumitrescu, de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina, medaliată cu aur la Olimpiada Internațională de Geografie a Europei Centrale, Sudice și de Sud-Est (2019); Mara Ungurean, de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad, autoare a unei cărți pentru copii și a unor expoziții personale și colective, laureată cu trei premii la cel mai mare salon de caricatură și artă satirică din lume; Sandra Saade, de la Colegiul Național Iași, medaliată cu bronz la Olimpiada Internațională de Chimie Mendeleev (2019).

Ediția din acest an a evenimentului Champions United se concentrează pe o tematică foarte interesantă: „orașul și comunitatea viitorului”, iar cei prezenți – deopotrivă participanți și mentori – vor putea aborda atât aspecte care țin de arhitectură, cultură, business, tehnologie, mediu academic, cercetare etc, cât și aspecte care țin de relațiile dintre locuitorii orașului – rolul individului în comunitate, rolul visătorilor și al liderilor, valorile care pot schimba o societate. Astfel, pe lângă multe momente alocate distracției și interconectării participanților – un treasure hunt tematic în Brașov, dar și unul organizat in Sibiu, 2 orașe ofertante arhitectural și cultural – organizatorii vor dedica o zi descoperirii unor obiective unice pe traseul Brașov – Sibiu, finalizată cu un picnic în șură. Agenda include și tradiționala gală a performanței în educație, eveniment care va avea loc anul acesta în superbul decor al Muzeului Astra din Sibiu.

Elementul central al celor 7 zile de eveniment îl reprezintă sesiunile „TransForm”, în care se realizează conexiunea între participanți – „creatorii de viitor”, cu „creatorii de prezent” – invitați care pot să fie un model viabil pentru ei, cu valori autentice și care pot răspunde și la întrebări de tipul „De ce să aleg România?” (peste 70% dintre liceenii selectați de noi și-au mărturisit intenția de a pleca din țară). La edițiile anterioare, între acești mentori s-au regăsit invitați precum Tibi Ușeriu (ultramaratonist), Doina Hendre Biro (Doctor în Istorie Modernă a Universității Paris IV Sorbonne), Sebastian Văduva (Director Grifftits School of Management), Rareș Pamfil (absolvent al Harvard University, masterand la University of Oxford), Cezar Grigore (Imperial College London), Dan Isai (fondator și CEO al Salad Box), Teodora Migdalovici (The Alternative School of Creative Thinking), Tiberiu Moisa (Director General Adjunct Banca Transilvania) sau Alexandru Fărcaș (Președinte Chimica Orăștie).

Anul acesta, printre invitați se numără Michael Bulzan – antreprenor și Regional Director la Duke’s Fuqua School of Business, Marian Ruben – antreprenor, fondator UtilBen, Cătălin Stoica – jurnalist și trainer in leadership, sau Ioana Ciuban – Fondator Este Film. Alături de o echipă de profesori ai Universității Lucian Blaga din Sibiu, participanții vor putea lua parte și la sesiuni interactive pe domenii de interes, de la antreprenoriat, la cercetare, de la medicină la tehnologie. La această ediție a Champions United organizatorii vor demara și un program de burse, pentru o parte din participanți. Totodată, liceenii de la Champions United vor avea posibilitatea de a intra într-un program de mentorat post-eveniment, prin care timp de 6 până la 12 luni vor avea șansa unui dialog lunar cu mentorul ales, pe diverse teme de dezvoltare personală și profesională.

Articolul precedentAmenajarea primei creșe din Sânpetru va costa peste 5 milioane de lei
Articolul următorSe strică vremea! Cod galben de ploi