Decizie finală! Primarii vor fi aleşi în două tururi!

Premierul Orban anunță că Guvernul își va angaja răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

Guvernul României s-a întrunit în ședință după ora 14. La începutul ședinței, premierul Ludovic Orban a declarat, între altele, că Guvernul își va asuma răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi.

Principalele declarații ale lui Ludovic Orban:

„La primul punct este proiectul de lege pentru ratificarea acordului național. La acordul dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Arabe Egipt. Proiect de lege pentru ratificarea acordului de împrumut, programul de bază de rezultate în sectorul sanitar. (…)

Este vorba despre proiectul de lege privind alegerea primarilor in doua tururi. După cum știți PNL susține alegerea primarilor cu jumătate plus unu dintre cetățeni. În urmă cu doi ani am inițiat un proiect de lege pentru a transpune această voință a oamenilor de îmbunătățire a modului de alegere a primarilor.

Acel proiect de lege a fost parcat neregulamentar printr-o decizie a birourilor permanente reunite, la o defunctă comisie care era pe punctul de a-și încheia mandatul pentru a împiedica adoptarea.

Ca atare, stimați colegi, evident în discuțiile avute cu domnul ministru și alți colegi am luat decizia de a ne angaja răspunderea în fața parlamentului pe acest proiect de lege.

De la instalarea guvernului am spus foarte clar că noi facem ce este necesar, corect, democratic, ce își doresc oamenii. Sigur că mulți primari vor alegeri într-un tur pentru că le este mai ușor.

Dacă stăm și facem o analiză vedem că sunt foarte mulți primari fără performanță, plan de dezvoltare, reușesc să se realeagă din cauza distribuției voturilor către contracandidați.”

SURSA: BIZIDAY.RO

Articolul precedentVIDEO Caz incredibil, la Predeal! Programatorul IT care prescrie reţete!
Articolul următorHANDBAL: Situație tensionată la Centrul Național de Excelență Brașov! Demisie surprinzătoare