HANDBAL: Situație tensionată la Centrul Național de Excelență Brașov! Demisie surprinzătoare

Handbalul brașovean stă pe un „butoi de pulbere”. După scandalul de dopaj de la echipa feminină Corona, situația este tensionată, acum, la Centrul Național de Excelență Brașov. Numit pe 15 septembrie 2019 la conducerea centrului, profesorul Florin Paraschiv a demisionat la începutul acestui an.

„Se pare că interesele de grup sunt mai puternice decât cele ale handbalului românesc. Există diferențe majore între mine și vicepreședintele FRH, Steluța Luca, în ceea ce privește pregătirea tinerelor jucătoare. Eu cred că, încă de la început, nu am fost dorit, fiindcă nu fac compromisuri și nu fac parte din „gașcă”. S-a spus că fetele nu au progresat, dar au fost la un pas să învingă pe CSM Galați în campionatul Diviziei A.
Atâta incompetență și fariseism rar mi-a fost dat să văd. În decembrie, la Izvorani, când trebuia discutată strategia de pregătire la centrele naționale știți ce au transmis reprezentanții federației? „Pregătiți fetele cum știți voi. Faceți individualizare și pregătire fizică.” Incredibil! În plus, de la CNE Brașov pleacă cine vrea. 15 jucătoare au fost transferate la Sepsi Sfântu Gheorghe și 2 la Baia Mare fără ca măcar să fim înștiințați„, a declarat Florin Paraschiv pentru Handbal Mania.

Se pare că, în vară, Primăria Brașov a intenționat să sisteze finanțarea centrului, deoarece nicio jucătoare de acolo nu a evoluat pentru Corona Brașov. În sezonul trecut, cele mai valoroase junioare III au jucat pentru Sporting Ghimbav, în timp ce, în acest sezon, ele au fost redirecționate către Sepsi Sfântu Gheorghe, echipă ce nu a participat în campionat anul trecut!

Pe 6 decembrie, profesorul Florin Paraschiv și-a trimis demisia la FRH, care urma să devină efectivă pe 1 ianuarie dacă nu erau îndeplinite trei condiții solicitate de șeful centrului: înlăturarea imixtiunii părinților, sprijin FRH și clarificarea gestiunii. „Poate ați fi crezut că mă va căuta cineva să îmi ceară sau să îmi ofere niște explicații. Ei bine, nu, nu am primit niciun semn, astfel că eu nu pot continua în asemenea condiții”, a precizat Florin Paraschiv.

În acest moment, la CNE Brașov au mai rămas 18 jucătoare, din care 5 aparțin de Sepsi Sfântu Gheorghe, astfel încât există riscul ca echipa centrului să nu aibă cu cine se prezenta la meciurile de Divizia A. „Am înțeles că cele plecate la Sfântu Gheorghe au deja și impresar. Eu nici nu îmi las jucătoarele la centru, fiindcă cei de acolo le sucesc mințile copiilor„ a menționat un antrenor de la nivel de junioare, pentru handbalmania.ro.

De altfel, nemulțumirile vizavi de felul în care federația gestionează sectorul de copii și juniori sunt din ce în ce mai mari, astfel că există chiar intenții de a nu se mai participa la campionatele organizate de FRH și organizarea unor competiții private.

„Este nevoie, mai mult ca niciodată, acum,  în cel de-al doisprezecelea ceas, de oameni competenți si corecți, care să înceapă reconstrucția de la zero. Dacă ai fost sportiv de performanță, asta nu înseamnă că ești și un bun antrenor. Nu numele ar trebui să conteze, ci pregătirea și rezultatele pe care le are fiecare, bineînțeles raportat la condițiile pe care le are fiecare”, a spus unul din antrenorii implicați în competițiile junioarelor, potrivit Handbal Mania.
Articolul precedentDecizie finală! Primarii vor fi aleşi în două tururi!
Articolul următorPână când amână Guvernul dublarea alocației pentru copii?