Direcția de Sănătate Publică Brașov informează că astăzi, în județul Brașov, 238 de persoane sunt în carantină și 223 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu”, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza locațiilor de carantinare.
■ În ultimele 24 de ore s-au efectuat 198 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu.
■ Efective formate din 48 de polițiști au însoțit 8 convoaie auto care au tranzitat județul.
■ Polițiștii brașoveni au verificat 7 societăți comerciale sub aspectul respectării interdicțiilor pe timpul stării de urgență.

■ Pe lângă misiunile specifice executate de către polițiști, pe raza județului Brașov, în data de 10.05.2020, au fost organizate și desfășurate 7 acțiuni punctuale, în care s-au constituit filtre rutiere, cu scopul verificării respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare în vigoare, îndeosebi cele privind restricțiile de circulație auto. În acțiuni au fost angrenate aproximativ 60 de forțe de ordine și siguranță publică, fiind verificate aproximativ 450 de persoane și peste 270 de autovehicule. Forțele de ordine acționează în continuare pentru aplicarea măsurilor stabilite în scopul prevenirii și limitării COVID-19, a combaterii criminalității sub toate formele ei, precum și în vederea asigurării siguranței publice.
■ În urma activităților desfășurate, polițiștii și jandarmii au aplicat 164 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 86.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 și ale altor acte normative în vigoare. De asemenea, s-au dat 3 avertismente scrise.

■ Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. De asemenea, solicităm să se urmeze Recomandarea din 6.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, privind purtarea măștilor sau a altor mijloace de protecție a gurii și a nasului în toate spațiile publice. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.
■ Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19.

577 de brașoveni infectați cu coronavirus! Câte cazuri noi sunt la nivel național?

Articolul precedentULTIMĂ ORĂ: Stâlp de electricitate căzut peste două mașini! Trafic blocat, pe DN73!
Articolul următorSemafor „pus la pământ” de un şofer băut! A fost rănit şi un biciclist!