Câți brașoveni sunt izolați la domiciliu din cauza coronavirus?

Direcția de Sănătate Publică Brașov a prezentat, în această seară, situația actualizată a persoanelor care sunt izolate la domiciliu din cauza coronavirus.

DSP Brașov monitorizează, în această perioadă, 75 de persoane care au revenit, recent, din străinătate, din zonele afectate de virus. Mulți dintre acești brașoveni au decis să se autoizoleze la domiciliu, ca modalitate de precauție. Astfel, astăzi, la amiază, potrivit DSP Brașov, 37 de persoane se aflau în izolare la domiciliu. Autoritățile locale trebuie să se asigure că fiecare brașovean în parte are proviziile necesare pentru a nu fi nevoit să iasă din casă. Toți suspecții aflați în carantină primesc concediu medical, iar elevii sau studenții scutire.

„În România și în Brașov nu există niciun caz confirmat de coronavirus, însă la nivelul  Ministerului Sănătății și al autorităților publice de administrație și de sănătate s-a elaborat o metodologie de supraveghere și reacție rapidă, atunci când avem persoane care ajung aici, călătorind din străinătate, din zonele cu cazuri confirmate. Am sunat persoanele aflate în carantină și le-am prezentat metodologia de intervenție. Le-am cerut să verifice regulat temperatura, pentru că în cazul infecțiilor cu coronavirus, febra furibundă este un prim simptom. Până acum nu au existat probleme de acest gen, însă oamenii au reacționat bine și au fost interesați să colaboreze pentru a fi în siguranță”, a precizat Anca Bâtiu, purtător de cuvânt DSP Brașov, citată de Brașov Metropolitan

 

Articolul precedentVIDEO Intervenție ISU, pe strada Republicii
Articolul următorPrimul caz de coronavirus din România, în Gorj!