Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a anunțat, mai devreme, bugetul alocat în această perioadă pentru tot ceea ce înseamnă activitatea de prevenție a răspândirii coronavirus.

Adrian Veștea a anunțat că instituția pe care o conduce a alocat 13 milioane de lei exclusiv pentru acțiunea de combatere a virusului. 10,3 milioane de lei vor ajunge sau au ajuns la spitalele din municipiu aflate în subordinea Consiliului Județean. Acești bani au fost repartizați în urma rectificării bugetare de săptămâna trecută. Au fost luate fonduri de la ghidurile sportive și culturale (3,9 milioane de lei), de la Cerbul de Aur (550.000 de lei), Aeroportul Internațional (1,6 milioane de lei) și de la modernizarea drumurilor județene (4,4 milioane de lei). Practic, susține Adrian Veștea, 70% din bugetul Consiliului Județean de anul acesta a fost alocat Sănătății și Direcției pentru Protecția Copilului.

Președintele Consiliului Județean a mai anunțat că, până acum, la Brașov s-au făcut 955 de teste la Spitalul de Boli Infecțioase, 13 teste au fost prelucrate la Institutul Matei Balș, iar alte 252 la Institutul Național Cantacuzino. În județ mai sunt disponibile, acum, 2.400 de teste. Un aparat PCR de testare există, deja, la Spitalul de Boli Infecțioase, iar altul va ajunge, zilele viitoare, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. Au fost alocate sume importante și pentru cazarea cadrelor medicale în regim hotelier, în următoarele 30 de zile. Veștea a anunțat și că va reduce salariile personalului din Consiliul Județean cu 20%, ca urmare a diminuării programului de lucru.

Întreaga videoconferință susținută de președintele CJ Brașov, AICI.

 

Articolul precedentAstăzi începe deratizarea domeniului public, la Braşov
Articolul următorAngajații Primăriei Brașov, în șomaj tehnic!