Când vor veni pensiile luna aceasta?

În luna ianuarie, o parte dintre pensionari vor primi drepturile bănești mai târziu decât de obicei din cauza sărbătorilor de iarnă, informează Casa Națională de Pensii Publice.

Din cauza zilelor libere din perioada sărbătorilor de iarnă, pensionarii care încasează pensia prin intermediul Poștei Române o vor primi cel târziu până în data de 20. Potrivit sursei citate, afectați nu vor fi și cei care au solicitat să primească pensia prin virament bancar.

În mod normal, Poșta Română virează pensiile în perioada 1-15 ale fiecărei luni, iar cei care nu se află la domiciliu în ziua cu pricina trebuie să meargă la ghişeele poştale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Pentru ianuarie 2020, plata pensiilor se va decala, însă, cu câteva zile din cauza sărbătorilor de iarnă. Astfel, cei care primesc pensia prin poștă vor intra în posesia banilor până cel mai târziu 20 ianuarie.

Pensionarii care nu sunt găsiți la domiciliu în ziua livrării, își pot ridica drepturile bănești și talonul de pensie de la ghişeele poştale până la data de 22 ianuarie 2020.

Articolul precedentCel mai scump teren din Brașov, scos la vânzare cu 4,5 milioane de euro! Tunurile imobiliare ale începutului de an
Articolul următorCălătoria cu trenul, mai ieftină în weekend