Atribuirea titlurilor de proprietate, obiectivul Prefecturii Brașov

Instituția Prefectului județul Brașov și-a stabilit prioritățile pentru acest an, după cum a anunțat prefectul Marian Rasaliu.

O parte dintre obiective vizează recuperări și aduceri la zi, așa cum a fost cazul celor două instituții, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor şi Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Braşov. Acestea au ajuns să se claseze pe primele locuri la nivel național din punct de vedere al eficienței. 2019 va fi anul în care se pune accent pe atribuirea titlurilor de proprietate, în toate localitățile județului. Sunt unele unități administrative teritoriale unde activitatea este blocată din anumite motive.

Activitatea tuturor instituțiilor plătite din bani publici, fie că este vorba despre deconcentrate sau primării, trebuie să fie îndreptată spre populație. Sunt funcționari publici aflați și plătiți pentru a fi în slujba cetățenilor. Vă reamintesc cozile de anul trecut de la instituțiile prezentate, care acum sunt istorie. Doresc să facem același lucru și în ceea ce privește punerile în posesie. Voi lua fiecare Unitate Administrativ Teritorială (UAT) în parte să vedem unde şi de ce este blocată emiterea titlurilor de proprietate. A fost nevoie să amendăm o administrație, ceea ce nu e o soluție. Sunt oameni sau departamente care nu își fac treaba cum trebuie, în unele primării. Vom merge mai ales la acestea și vom oferi încă o dată sprijinul nostru”, anunță prefectul Marian Rasaliu.

Instituția Prefectului va continua să susțină obiectivele majore de investiții pentru județul Brașov.

Toate proiectele sunt importante pentru cetățeni. Aeroportul Brașov se află în faza în care Consiliul Județean Brașov se ocupă de atribuirea unor lucrări și a organizării licitațiilor pentru diferitele clădiri care îl vor deservi. Spitalul Regional Brașov prinde contur și cu sprijin guvernamental, odată ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea a emis Ordinul prin care a aprobat structura unității sanitare. Într-un timp foarte scurt a venit și propunerea de asociere de la BERD. Și credem că Guvernul României, prin Ministerul Transporturilor, va lucra foarte bine cu partenerul privat în cazul construcției Autostrăzii Brașov-Comarnic, a cărei licitație de atribuire își va desemna cîștigătorul în scurt timp”, adaugă prefectul Marian Rasaliu.

Articolul precedentSprijin pentru persoanele fără adăpost din municipiu
Articolul următorAjutor de 2,5 milioane de euro, pentru investiții în agricultură