Sprijin pentru persoanele fără adăpost din municipiu

Temperaturile scăzute înregistrate în această perioadă reprezintă o încercare pentru persoanele fără adăpost.

Direcția de Asistență Socială Brașov este pregătită să ofere sprijin concret persoanelor fără adăpost și să prevină situații în care acestea dorm pe străzi, în pasaje subterane, în gară sau în alte locuri similare prin serviciile oferite persoanelor fără adăpost în cadrul Adăpostului de Noapte din str. Zizinului, nr. 126 C.

Prin campania desfășurată în data de 18.12.2018 intitulată „Un ceai cald – O vorbă bună”, comunitatea locală a fost informată cu privire la serviciile oferite persoanelor fără adăpost în cadrul Adăpostului de Noapte. Impactul campaniei s-a văzut imediat, nu prin creșterea numerică, ci prin accesarea serviciilor din cadrul Adăpostului de Noapte a unor beneficiari noi, care nu erau incluși până atunci în nicio formă de protecție socială. Deoarece temperaturile sunt scăzute facem apel la populație să ne sprijine și să direcționeze spre Adăpostul de Noapte persoanele vulnerabile, conștientizând că într-o astfel de situație lipsa adăpostului poate face diferența între viață și moarte.

În Adăpostul de Noapte, accesul este permis în perioada rece și pe timpul zilei, beneficiarii având, aici, spații pentru odihnă, igienizare, îmbrăcăminte adecvată și ceai cald. În acest moment beneficiază de serviciile Adăpostului de Noapte un număr mediu de 40 de persoane, Centrul Servicii pentru Prevenirea Marginalizării Sociale având o capacitate de 100 de locuri. Comparativ cu perioada similară a anului trecut numărul persoanelor care apelează la serviciile Adăpostului de Noapte este constant.

Articolul precedentRecord de vizitatori la Cetatea Făgărașului
Articolul următorAtribuirea titlurilor de proprietate, obiectivul Prefecturii Brașov