Într-o conferință de presă susținută în această dimineață, primarul Brașovului, Allen Coliban, a vorbit despre situația din sportul brașovean.

La clubul Corona au fost foarte multe nereguli în perioada trecută. Ce facem acum este o analiză buget cu buget și avem nevoie de o fundamentare concretă care să ne ajute la conturarea unui buget pe anul viitor. Banii ar trebui să meargă la copii și juniori, iar în zona performanței să păstrăm această piramidă coerentă. Trebuie să aducem zona privată să ne ajute să menținem un buget ridicat. Sunt probleme mari la handbal. S-au plătit bani mulți acolo, pe niște greșeli. Penalităţi de zeci de mii de euro, din bani publici. Cât despre echipa de fotbal din liga a treia, aceasta a apărut din orgoliu, ca insultă asupra comunității. În cazul de față Primăria deține brandul FC Brașov. Vom avea niște condiții transparente, cu proiectul FC Brașov solid, care va reînvia. Un proiect sănătos, care să reprezinte comunitatea brașoveană.

Să avem o echipă în liga a treia cu un buget de două milioane de lei, cu salarii de peste 1.000 de euro, acest lucru este o insultă. Este simplu să faci performanță cu un buget mult mai mare față de cotracandidate. Este inechitabil ca echipa Braşovului, SR, să facă performanţă mai mult din voluntariat. Avem nevoie să unim acest proiecte. Să unim suporterii, să eliminăm orice tensiune care nu este benefică sportului braşovean. Trebuie să fim corecţi faţă de sportivi, juniori şi suporteri. Când va fi să promovăm, trebuie să o facem pe principii sănătoase. Cu un buget de două milioane de lei este ușor să faci performanță. Vom analiza situația și vom lua cele mai bune decizii„, a precizat Allen Coliban.