Ziua Mondială a Orientării, la Săcele

Evenimentul aflat la cea de-a IV-a ediție, organizat de Primăria Săcele și CS Babarunca, este dedicat mișcării și sportului la orice vârstă. Va începe la ora 10.00 și va dura până la ora 18.00.

Va avea loc în Poiana Angelescu și constă în 6 ateliere de orientare în natură: orientare în alergare, probă de labirint, QR CODE Rogaining, MicroOrientare cu jaloane, Foto Orientare și Quiz Orientare. Participanții vor putea parcurge toate atelierele, individual sau în echipă, în funcție de atelier. Toți participanții vor primi o diplomă de participare (unică pentru toți concurenții din întreaga lume) și un mic cadou din partea organizatorilor.

Ziua Mondială a Orientării este organizată la nivel mondial de Federația Internațională de Orientare din anul 2016, când s-a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare număr de participanți la un eveniment sportiv, într-o singură zi. Orașul Săcele a organizat acest eveniment în fiecare an, având peste 400 de participanți de fiecare dată. La ultima ediție au participat toate școlile din municipiu, precum și câteva școli din Brașov, iar anul aceasta și-au anunțat deja participarea mai multe școli, obiectivul fiind de a mobiliza pe lângă copii și pe locuitorii din Săcele, în special familiile cu copii.

Articolul precedentLocuitorii de pe strada Berzei rămân fără apă potabilă
Articolul următorVIDEO Primele calculatoare apărute în România pot fi admirate la Muzeul Casa Mureșenilor, din Brașov