VIDEO Primele calculatoare apărute în România pot fi admirate la Muzeul Casa Mureșenilor, din Brașov

Istoria şi evoluția calculatorului, din anii ’70, până la începutul anilor 2000. 79 de calculatoare, de la o greutate de câteva zeci de kilograme, până la câteva sute de grame, care aparţin colecţionarului Alexandru Floca, pot fi admirate la Muzeul Casa Mureşenilor din Braşov!

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, instituție publică de interes local, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Brașov, are plăcerea să anunțe evenimentului expozițional „Povestea calculatorului”.

Colecția aparține dom dr. Alexandru Floca și încearcă să surprindă diversitatea și evoluția tehnologică a calculatoarelor din anii ’60-’90. Sunt expuse calculatoare tip „mainframe”, care uneori ocupau o întreagă încăpere, primele calculatoare electronice cu memorie tip linie de întârziere „delay line”, primele calculatoare personale destinate afacerilor mici și oamenilor de rând, apărute în 1977, primul calculator IBM PC, primul calculator comercial cu interfață grafică (GUI) și mouse – Apple Lisa, primul calculator cu Touchscreen HP 150, primul calculator portabil considerat de mulți ca fiind primul laptop – Osborne, primul calculator cu baterii cu adevărat portabil Epson HX 20 și diferite calculatoare personale fabricate în România.

Multe dintre exponate sunt unice în România și extrem de rare în lume, majoritatea fiind funcționale. Expoziția poate fi vizitată în perioada 14-24 mai 2019, de luni până sâmbătă între orele 9.00-17.00.

Articolul precedentZiua Mondială a Orientării, la Săcele
Articolul următorCât sport fac brașovenii? Ce arată statisticile oficiale? (VIDEO)