Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, de astăzi se închide partea inferioară a pârtiei Drumul Roșu. Se schiază, în continuare, în condiții bune pe pârtiile din partea superioară a masivului și pe cele pentru începători.

De astăzi, 28 decembrie, accesul în zona inferioară a pârtiei Drumul Roșu va fi restricționat din cauza reducerii stratului de zăpadă, în special în zona stației inferioare a telegondolei, astfel că schiorii nu vor putea coborî pe schiuri până în Poiana Brașov, ci vor fi nevoiți ca la coborârea în stațiune să utilizeze telegondola.

Se schiază în condiții bune în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), precum și pe pârtiile Kanzel, Doamnei și Ruia, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia. De asemenea, și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să învețe să schieze. Odată ce condițiile meteo vor permite, temperaturi negative și precipitații sub formă de ninsoare, va fi reluată amenajarea pârtiilor din partea inferioară a masivului pentru a fi deschise. În acest moment, în masivul Postăvarul ninge, iar temperaturile sunt negative.

Astăzi, 28 decembrie 2021, la ora 8.00, starea zăpezii pe pârtiile din partea superioară a masivului Postăvarul (până la telescaunul Ruia), respectiv Kanzel, Doamnei, Drumul Roșu, Ruia, Lupului, era foarte bună, la fel și pe pârtiile Bradul și Stadion, în partea inferioară a masivului, acestea fiind și pârtiile pe care se poate schia în acest moment. Zona inferioară a pârtiilor Lupului, Subteleferic, Drumul Roșu și Sulinar este închisă.

Stratul de zăpadă bătătorită de pe zona superioară a masivului este de aproximativ 50 cm, iar în parte inferioară, de 30 cm.

Instalațiile de transport pe cablu care vor funcționa astăzi, de la ora 9 sunt telecabinele Kanzel și Capra Neagră, telegondola, telescaunele Ruia și Bradul și teleschiul Stadion. Ultima urcare va fi la ora 15.45.

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră) și două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos. În plus, pentru recuperarea garanției de 10 lei plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă. La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.

Valabilitatea punctelor rămase pe ski-pass-urile din sezonul 2020-2021 NU se prelungește în acest sezon de schi.

Tarifele pentru transportul pe cablu variază de la 50 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulți, la 670 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte. Există și posibilitatea achiziționării unui ski-pass în valoare de 1.140 lei pentru acces nelimitat timp de zece zile pentru un adult. Pentru copii, o cartelă cu 10 puncte costă 25 de lei, iar una cu 240 de puncte, 365 de lei. Copiii până la 6 ani beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu.

Ca în fiecare an, există o gamă foarte largă de variante de ski-pass-uri, de la cele cu un număr fix de puncte la cele tip abonament, cu puncte nelimitate, dar cu valabilitate pe zile sau pe ore.

Numărul punctelor anulate, indiferent de ziua săptămânii, pentru o călătorie, este 6 pentru telegondola Postăvarul, 5 pentru telecabina Kanzel, 4 pentru telescaunul Ruia, câte 2 puncte pentru teleschiul Bradul și un punct pentru teleschiul Stadion (sistem de taxare valabil în perioada 24.12.2021 –02.01.2022).

Ca și în sezoanele trecute, pentru creșterea eficienței intervențiilor, Poliția Locală va avea un birou permanent în Poiana Brașov, ce va fi deschis la Vila Orizont, în aceeași locație în care se află și sediul Serviciului Salvamont. Numărul de telefon al dispeceratului Poliției Locale rămâne 0268-954.

Dacă sunteți implicați sau martorii unui accident pe pârtie, puteți alerta echipa Salvamont la numărul unic de urgență 112 sau sunând direct la Dispeceratul Național Salvamont 0-SALVAMONT (0725826668).

Articolul precedentTren cu 40 de călători, care trebuia să ajungă la Braşov, oprit din cauza unei defecțiuni
Articolul următorNoi proteste, astăzi, în România! Medicii și profesorii ies în stradă!